Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Şike ve ofsayta düşenler...

   Güneşli bir pazar sabahı, belki bir deniz ya da piknik keyfi yaparız diyerek uyanan futbol camiası, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, yaklaşık 9 aydan beri sürdürdüğü kanıt toplama çalışmaları sonucunda ,adeta futbolda bir devrim olabilecek “ Ofsayta düştüler” adı verilen operasyonla uyandı.

   Bu durumları biz,söz konusu maçların oynanan haftalarında ,maç kritiklerinde ufak ufak belirtebilmiştik,dönen çirkin dolapları ,tüyü bitmemiş yetimin hakkının dinozor iştahlı kişiler tarafından,organize bir şekilde cebellezine edilmesini ,spor değil kulüp yazarı olan M.Ö’den kalma isimlerin yazdıkları ve ekranda konuştuklarıyla ve yorumlarıyla kulüplerini batağa sürüklediğini, ispat edemiyorduk,haliyle de anlatamıyor ve yazamıyorduk.


                                                         *

   Hani derler ya Allah’ın adaleti…. Şenol Güneş’de lig sonunda söylemişti ‘’Allah’ın adaleti bir gün tecelli eder ‘’ Evet, etti hem de çok çabuk.

   Geçen yıl takımlarının şampiyonluğuna sadece 2 dakika sevinebilenler,Bursa ‘dan gelen haberle yıkılmıştı.Bu yılda yaklaşık 2 ay sevinebildiler,savcılıktan gelen habere kadar…

   1996  ve 2005 de bir Anadolu kulübünün elinden alınan şampiyonluk, daha açık,alenen ve bariz şekilde 2011 de de alınınca , adalet tecelli etti.Kendilerini dokunulmaz gören kaf dağının arkasındaki pislik,şike ve bahs iddiası çemberi içindekiler !.. kendini Türkiye cumhuriyeti adaletinin pençesinde nihayet buldular.

   Trabzonspor camiasının ,yer yüzündeki yaklaşık 5 milyon civarındaki taraftarını 1996, 2005 ve 2011 de hüngür hüngür ağlatanlara,sanırım şimdi ağlama sırası geldi.Mendillerini hazırlasınlar. 

                                                         *

    Bu operasyonu, Türk futbolunun tertemiz olması için,soruşturmayı meslektaşından devir alıp başlatan, özel yetkili savcı Mehmet Berk’e ,bu meslek de 28 yılını tamamlayan biri olarak,ben buradan koca bir teşekkür ediyor, sizleri olanları hatırlamanız için süper ligin 2.yarısındaki nokta atışı olan maçlarına götürüyorum.

                                                         *   

   18.Hafta- Trabzonspor-Ankaragücü : 1-1  biten karşılaşmada,son dakikalarda % bin

Trabzonspor’un lehine olan penaltıyı veremeyen Halis Özkahya,tarihe günün adamı olarak geçmişti…Çünkü ; Trabzonspor bu maçı alsaydı.Lig de Fenerbahçe ile arasında kopma başlayacaktı.

   24.Hafta- Gençlerbirliği-Fenerbahçe : 2-4 biten karşılaşma, zaten şu anda mercek altında.

  25.Hafta- Fenerbahçe-Konyaspor : 2-0 biten bu karşılaşma sonrası bile,her iki takım cephesinden belli başlı önemli isimlerin telefon konuşmaları, teknik takibe takıldı.Bu maçta soruşturma kapsamında.

   28.Hafta- Eskişehir-Fenerbahçe : 1-3 biten karşılaşma,zaten şu an soruşturma aşamasında.

                                                         *

   30.Hafta- Bucaspor-Fenerbahçe : 3-5 biten karşılaşma da,Bucaspor 3-1 önde iken,oyunun ikinci devresinde sarı kartlı olan Fenerbahçeli Gökhan Gönül’ün hemen yanı başında gözünün içine bakarak, yaptığı banko sarı kartlık harekete, ikinci sarı dan kırmızı kartı gösteremeyen, orta hakem Bünyamin Gezer utanmadan,korkakça “Devam” demiş ve ardından aynı oyuncunun  ortasında Ediz’in eline çarpan topla kazanılan penaltıdan, Fenerbahçe 2.golünü bulmuş ve bu havayla da ard arda attığı gelen gollerle maçı 5-3 kazanmıştı.

   30.Hafta- Eskişehirspor-Trabzonspor : 0-0 biten bu soruşturmadaki en önemli maç,hem o  gün,hem bugünlerde dananın kuyruğunu kopartacak karşılaşma ve sahanın içerisinde Eskişehirsporlu bazı oyuncuların, ağızlarından kaçırdıkları iddia edilen laflar ve sahada ve maç bitiminde soyunma odasında performanslarının çok çok üzerine çıkarak mideleri dışarı gelip,kusan ev sahibi bazı futbolcular !.. Karşılaşmanın orta hakemi Bülent Yıldırım’ın  43.dk.da Mustafa Yumlu’nun bariz kafa golünü ve 52.dk.da Burak Yılmaz’ın yina bariz golünü iptal etmesiyle kopan kıyamet  ve şüphelerin artması.Ayrıca Fenerbahçe’nin, Eskişehirspor’un oyuncularına,dolar üzerinden teşvik primi verdiği iddiaları..

   Sanırım bu maç sonrasıydı,Ankara’da bir avukatlık şirketinin ortağı olan Av.Haluk Pekşen, Bülent Yıldırım için savcılığa suç duyurusunda bulundu.Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığın da son zamanlarda aldığı derece ile daire başkanlığına yükselen Bülent Yıldırım için, 3628 sayılı yasanın uygulanmasını istemişti. ( 3628 Memurların mal varlığını içeren bir yasa) soruşturma devam ediyor.

                                                         *

  32.Hafta- D.Ç Karabük-Fenerbahçe : 0-1 biten karşılaşmada,Karabüksporlu Emenike için, doktorlar 3 kez sağlam raporu vermesine ve teknik adamının oynaması isteğine rağmen oynamamış ve şehirden uzaklaşmıştı.Bu karşılaşmada soruşturma aşamasında.

  33.Hafta- Fenerbahçe-Ankaragücü : 6-0 biten karşılaşma öncesinde,Fenerbahçeli Emre Belözoğlu’nun ve yeğeni Volkan Bahçekapılı’nın msn yoluyla Ankaragücülü Kağan Söylemezgiller’le yaptığı görüşmeler, şu anda tutanaklarda yer aldı. Ankaragücü’nün hilkat garibesi 30 yaşındaki yabancı kalecisi Senecky,yediği hatalı golden sonra,inanılmaz hatalarına birde oyunun 28.dakikasında  ceza alanı içerisinde rakibine bariz tekme atmayı ekleyip, kırmızı kartı görüp, soyunma odasının yolunu tutmuş, durumu 2-0 yaptırmıştı. Onun adı Stefan Senecky idi, şimdi dikkat edin bu cümleme, bu adam futbolunun nede olsa sonbaharına gelmişti !..

  34.Hafta- …Ve Sivasspor-Fenerbahçe : 3-4  biten karşılaşmada Sivasspor kalecisi Korcan‘ın ve oyuncusu Mehmet Yıldız‘ın durumu ortada,bu karşılaşmada soruşturma kapsamında.

                                                        *

    Bucaspor-Sivasspor maçında,Sivas lehine verilen dandirik penaltıyla,Sivasspor’un Fenerbahçe  karşılaşması öncesi küme hattından uzaklaşmasının sağlanmasını da unutmamak  gerek.

    Fenerbahçe’nin,Trabzonspor önünde 2-0 öne geçmeden, Lugano’nun Egemen’in ayağına kasıtlı basmasına “Ben kör oldum göremedim” !.. deme ihtimaline yatan orta hakemi de hatırlarsınız sanırım.

                                                        *

   Unutmadan,Türkiye Futbol Federasyonu, kendi özerk statüsüyle uyarlı ve bu ülkede hiç bir kuruma tanınmamış özerk bir hukuksal statüye sahip.Kendi disiplin ve tahkim kurulu var.Kendi yargısını kendisini yapıyor.Hal böyle olunca toplumsal düzen içerisinde, demokratik kuralların bünyesinde oluşması gereken yapı,çıkar ilişkileri ve Türkiye’de bilinen dejenere olmuş yapının etkisinden kurtulması gerekir.

   Bu itibarla asıl  yapılması gereken, disiplin ve tahkim kurulları,Futbol Federasyonunun genel kurulunun, seçim yetkisi dışına çıkarılması gerekir.

  Yani ; Bunları da özerk bir yapı haline getirmek gerekir.

                                                        *

   Anlayacağınız,son 3 gün içerisinde göz altına alınanlar,tabi ki adalet hüküm vermeden kimseye suçlu muamelesi yapılamaz ve yapamayız ama bilinmelidir ki, artık Türk futbolunda temiz spor için, taşlar hatta kayalar yerinden oynamıştır.

   Hatta Fenerbahçe medyasının içerisindeki, özellikle  yaşlı tek dişli dinozor takımının,

gazetelerinde ve televizyonlarında ki çırpınışları ve haykırışları da fayda etmeyecektir.

Çünkü ;Artık kararı onlar değil, yüce Türk adaleti verecektir.

   Dünya’da bugüne kadar, 17 maçın 16 sın da, galip gelen bir takımın olmadığı bir ligde, haliyle şampiyonluğu anasının ak sütü gibi helal eden Trabzonspor’a,şampiyonluğun

iade-i itibarı, artık her an söz konusudur.

   …Ve her şey liglerde, özellikle Fenerbahçe için, artık asla ve asla eskisi gibi olmayacaktır.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR