Osman Kanber

Osman Kanber

Osman Kanber Yazdı "Ünal Hocam; Başaracağız Ama Lütfen Sakin!"

Trabzonspor’ da Süper lige çıktığından bugüne otuzu aşan teknik direktör görev yaptı. Ünal Karaman bu teknik direktörler içerisinde taraftar ve yerel basın tarafından en çok desteklenenlerden birisi belki de birincisidir.

Adı Ünal Karaman olmasa bu hocalık geçmişi ile hiç kimse Trabzonspor’ da teknik direktörlük koltuğuna oturamaz.

Yönetim; Karamanı tercih ederken en iyisi, en hak edeni olduğu için değil en doğrusu olduğu için seçti. Adamlığına, karakterine, Trabzonsporluluğuna güvendi. Teknik direktörlük konusundaki ise Trabzonsporla birlikte gelişeceğini ve zaman içerisinde en iyisi olacağını öngördü.

Ünal Karamanını son basın toplantısındaki tavrı maalesef bütün bu olumlu düşünceleri taca attı.

Hocanın Parmak değişikliği konusundaki soruya verdiği cevap ve yerel medyaya karşı takındığı tavır anlamsızdır. Camiada konuşulan Parmak değişikliğini anlatmak Ünal hocanın taraftara borcudur.

Her hoca çıkardığı kadro ve oyuncu değişikliklerini kazanmayı hedefleyerek yapar. Ama dünyanın her yerinde de her hocanın oyuncu tercihleri sorgulanır. Bundan bir olumsuzluk çıkarmak ve bunun üzerinden bugüne kadar neredeyse kendisini el üstünde tutan insanları eleştirmesi yakışmaz.

Başarı istiyorsak Trabzonsporlular ne olursa olsun Ünal hocanın arkasında durmalı ve onu desteklemelidir. Ünal Hoca da bu kadar çabuk dağılmamalı. Sakin olmalı, sakin kalmalı, eleştirilere gocunmamalı ve hatalarından ders çıkararak hem kendini hem takımını geliştirmelidir.

Sayın Karaman

Daha nasıl desteklesin sizi bu camia.

Ünal hoca camiayla iç içedir, Sokakta konuşulanları, merak edilenleri bilir.

Medya sorsun sormasın uygulamalarının gerekçelerini paylaşmalıdır. Trabzonspor’ un lehine olan budur.

Hoca kafalarda oluşan soruların gideremezse bu defa birileri cevapları dedikodularda arar.

Karaman dönemi uygulamalarının büyük bölümü açıklamaya muhtaçtır.

Sevgili hocam ben size burada taraftarın birbirine sorduğu ama çözemediği bazı soruları sıralayayım.

Ünal Karaman bir Trabzonspor efsanesidir. 90/99 arası 8 yıl Trabzonspor forması giydi ama o dönemleri hatırlayanlar bilir hocanın özellikle bilek sakatlıkları çok ünlü olduğu için en çok forma giyen 10-15 oyuncu arasında yoktur Ünal hocam.

Bir Trabzonspor efsanesi olan Ünal Hocam neredeyse aynı sezon sayısında kendisinin 2 misli Trabzonspor forması giymiş bir başka kaptanı kapının önüne koymasının gerekçeleri nedir?

Kaldı ki haklı gerekçeler olsa da bir büyük takım 250 maç formasını giymiş 2010-2011 şampiyonluğunu yaşamış kaptanını her ne olursa olsun adam gibi uğurlamanın yollarını araması daha doğru olmaz mıydı.

Neden olmadı. Neydi mesele açıklasanız da anlasak.

Kendini takımın üstünde görmek, Trabzonsporluluk ruhu gibi söylemler asla gerekçe olamaz çükü günümüz futbolunda bu işleri çözmek Teknik ekibin görevidir. Siz eğer takımda birlikteliği yaratamıyorsanız önce kendinizi sorgulayacaksınız.

Takım içindeki sorunlara bulduğumuz çözüm üç milyon Euro verip kovmak mıdır?

İki milyon Euro bulamadığı için transfer yasağı gelen kulübe karşı nasıl büyük bir suç işlenmiştir ki birkaç hafta daha sabredilip adam gibi bir ayrılık sağlanamamıştır.

Buradan doğan mali kayıp kimin hanesine yazılacak.

Bizim ülkemizde kahramanlık ile hainlik çok çabuk yer değiştirir. Dün Hacıosmanoğlunu, Ustayı omuzlarda taşıyanlar ile bugün hain diyenler maalesef aynı kişiler Ünal hocam.

Bir başka soru:

Ünal hocam Trabzonsporun evladıdır. Tamam peki Mustafa Akbaş, Zeki Yavru değil midir? Neden gönderildiler.

Okuyucularımızın çoğu yetersiz performanslarından bahsedecek ki haklılar bence de ama Ünal hoca bunu diyemez. Çünki o zaman İbanezi anlatamaz.

Bugün Trabzonspor’ da en çok para kazananlar listesinde İbanez Üçüncü sıradadır. Ligin ilk haftası dışında İbanez sadece Ankaragücü maçında sakatlanan Novak’ ın yerine oyuna girdi.

Ünal Hocam ne buldu ki İbanez takımda Akbaş , Yavru yetersiz görüldü.

Israrla forma verdiğiniz Batuhan’ ı anlatmayınca sokaktaki adamın bu tercihinizi Şanlıurfaspor macerasına kadar götürdüğünü bilin.

Neden kaçırdığı penaltı sonrasında sosyal medyada linç edilen Rodellegaya sahip çıkılmamıştır. Kimdir bu takımın penaltıcısı hocam. Kararı siz vermişseniz neden bedeli oyuncu öder.

Altyapıdan aldığınız gençleri geri yollarken “Trabzonspor forması kategorize edilemez” diyerek neden bu çocukları taraftarın önüne atıyoruz.

İçimizden biri olduğunu düşündüğümüz Ünal Karaman samimiyetle sokakta konuşulan benzeri sorunları samimiyetle açıklamalı ve camiayı tatmin etmelidir. Yoksa her kafadan bir ses çıkar bu da kimsenin işine yaramaz.

Olcay’ ı niye kovduk, neden affettik anlatmazsanız boşluğu dedikodular doldurur.

Sevgili hocam sorunlarımızı yok saymak yerine sakince konuşursak her şey daha iyi olacak ne dersiniz?

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR