Arif Çetin

Arif Çetin

Yazık olan Türk Futbolu!

Bu satırların sahibi Trabzonlu değil. Türkiye'nin güneybatısında Akdeniz'le iç içe şirin bir kasabasında doğmuş, büyümüş. Kalbi bordo mavi ateşle yanmış. Belki denizini şaşırmış, Akdeniz yerine Karadeniz'e sevdalanmış. Trabzonspor kongre üyesi olmuş, ulusal ve yerel medyada dilinin döndüğünce doğruları söylemeye çalışmış. Kendi mahalle muhtarıyla birlikte Faroz Mahallesi muhtarını ezberlemiş. Biliyor ki, cihan padişahlarına kucak açan, mertler yiğitler diyarı Trabzon demek, Trabzonspor demek. Ayrıcalık istemiyor, hak istiyor, adalet istiyor. Sadece Türkiye'nin güneybatısı ve kuzeydoğusunda değil, futbol topunun döndüğü her metrekarede adalet istiyor. 
 
Futbola ve Trabzonspor'a aşık birisi olarak saha dışındakileri yazmak pek de adetimiz değil. Ancak yaşananlar gösteriyor ki, siz sahada doğru da, yanlış da oynasanız sonucu futbolcular ve teknik adam kararları değil başka etkenler belirliyor. 
 
TÜRK FUTBOLU ACZİYET İÇİNDE!
 
Yaklaşık on gündür futbolumuzun ana gündemi Trabzonspor. Yıllardır yaşananları İstanbul'un sisli ve kasvetli havasından göremeyenler, hafta sonu oynanan maç öncesinde yaşananları alev topu haline getirdiler. Bu ilk değil, son da olmayacak. Futbolumuzu yönetmekten aciz kalanlar, Salı günü yayıncı kuruluşun takiyyesi ile gaza gelip, eline verilen kağıtta yazılanları kilosundan büyük olduğunu düşünmeden konuşabiliyorlar. 
 
Bunlara ne gerek vardı demeyin!
 
Sivasspor maçında yaşananların tamamının geride kalan bir haftalık süreç ile doğrudan ilişkisi var. Trabzonspor Başkanı'nın bir hakemi maç öncesi araması etik midir? Tartışılır! Ama sadece TS Başkanı'nın yaptıklarında etiklik aranırsa asıl bu tartışılır. 
 
Maçın hakemi Mete Kalkavan FİFA kokartı takan genç isimlerden. Allah yolunu ve bahtını açık etsin. İkinci golde İshak'a yapılan faulü görmedi (!) diyelim. Salih Dursun'un kırmızı kartından yaklaşık 10 dakika önce rakip oyuncu Mehdi'nin direkt olarak bileğe yaptığı hareketi görüp sarı kartla geçiştiren bir hakem (gördü ki sarı gösterdi), Salih'in rakibine yaptığı hareketi kırmızı kart olarak değerlendirmesini iyi niyetle açıklayamazsınız. 
 
ERTUĞRUL'A YAPILANLAR KABUL EDİLEMEZ!
 
Sivasspor kalecisi Ertuğrul'a yapılanları kesinlikle reddiyle ve şiddetle kınıyorum. Bunu baştan belirteyim. Seyirci zaten bir haftadır yaşananlar nedeniyle sinir küpü haline gelmiş. Sen hakem olarak faul olmasına rağmen bir golü veriyorsun, aynı hareketin daha serti için rakip takıma sarı gösteriyor, Trabzonspor'u ise on kişi bırakıyorsun. Be kardeşim seyirciyi niye tahrik ediyorsun?
 
Sonuç olarak; Trabzonspor yenilmiş ve kupadan elenmiştir. Sivasspor cephesi düşündüklerini sahaya daha iyi yansıtmış ve galip gelmiştir. Tebrik ediyoruz. 
 
Ancak; yukarıda da anlattığım üzere, Trabzonspor demek Trabzon demektir. Bu şehrin insanlarına, bu güzelim kültür, turizm ve misafirperverlik kokan kente yazık etmeyin. Türk futbolu zaten tükenme noktasındadır. En azından bu ülkenin çimentosu bu Yiğit insanları küstürmeyin!
 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR