Arif Çetin

Arif Çetin

Vasat Futbola Devam!

Ligdeki puan cetvelinin durumu mâlum. Dördüncü ile on ikinci arasında bir galibiyetlik fark var. Geçtiğimiz hafta Kasımpaşa beraberliği ile iki puan kaybeden bordo mavililer, rakiplerinin de puan kaybetmesi ile sıralamadaki yerini kaybetmemişti.

Ligde zor günler geçiren Elazığ maçı öncesinde, her alanda kardeş iki şehir arasında yaşanan tribün krizi kimin eseridir bilinmez ama hiç yakışmadı. Elazığ ve komşu illerde Trabzonspor sevgisi ile yaşayan binlerce Anadolu insanı var. Onların yılda bir defa canlı izleme şansına sahip oldukları bu zevkten mahrum edenler öncelikle kendilerini sorgulamalılar.

Dönelim maça...

4-0'lık Sivas mücadelesinde Bourceanu-Zokora ikilisinin önündeki dörtlü iyi işler yapmıştı. Ardından Kasımpaşa maçında Bourceanu, Özer ve Henrique oynamadı. Bu hafta ise Bourceanu ve Olcan.

Trabzonspor'un savunma bloğu bu sezon için oturdu. Eldekilerin en iyisi oynuyor. Akçay döneminde ısrarla savunmanın solunda görev alan Aykut Demir gerçek mevkisi merkez savunmaya geçince daha derli toplu oynamaya başladı. En azından sol pozisyonundaki komik duruma artık düşmüyor. Mustafa Akbaş, devre arasında kadroya dahil edilen 1461 kuşağının en verimlisi. Onunda gerçek mevkisinin merkez savunma olduğunu hatırlatalım.

Zokora&Colman ikilisinden beklentiler yüksek olsa da, onlar kendi dünyalarında yaşamaya devam ediyorlar. Geçmişte yaptıklarını görmesek yeteneklerinden şüphe edeceğiz. Ancak diğerlerinin olduğu gibi onların derdi de "bitse de gitsek".

Olcan'ın yokluğunda forma giyen Şahin Aygüneş, Trabzonspor'un oyuncusu değil. Neden alınmıştır, ne hedeflenmiştir bilinmez. Barış Memiş, on Şahin eder.

Geçen haftayı dinlenecek geçiren Özer Hurmacı kendi çapında birşeyler yapmaya çalıştı ancak o da takım arkadaşlarına ayak uydurdu. Henrique ise tatil modunda. Yusuf kafasını kaldırmadan oynamaya devam ediyor. Sezonu da bu şekilde bitirecek.

Hami Hoca'dan Adrian hamlesini daha erken bekledik. Ancak bildiği var ki Polonyalı'ya son on dakika şans verdi. Maç boyunca şut atmayı düşünmeyen Trabzonspor'un en tehlikeli atağı da onun ayağından geldi.

Son dakikalarda Elazığ ceza sahasının sol tarafında Çağlar Birinci'nin eline çarpan topu göremeyen çizgi hakemi, yan hakem ve orta hakem büyük bir başarıya(!) imza attılar. Çağlar'ın açık olan elini MHK üyelerinin öpmelerini tavsiye ediyoruz.

Iki haftadır golsüz berabere kalan takım için düşüncelerimiz bir cümle ile şöyle; FUTBOLCULAR, HOCALARININ DEĞİL KENDİ BİLDİKLERİNİ OKUMAYA VE OYNAMAYA DEVAM EDİYORLAR...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR