Arif Çetin

Arif Çetin

Tur Tamam, Yola Devam

Bir hafta önce alınan dört gollü ve iki farklı galibiyetin avantajını bir cebine, İngiltere vizeli pasaportunu da diğer cebine de koyarak  İrlanda'ya gelen Trabzonspor, köy sahasını andıran yeşil çim üzerinde bu sezonun ikinci resmi müsabakasına çıktı. Kulübede bekleyenlerde değişiklik olsa da, sahadaki onbir, yedi gün önceki kadronun aynısıydı.

***

Sahadaki onbir, isim olarak aynı olsa da, cisim olarak farklı olacağını ilk dakikalarda gösterdi. Onur'dan Paulo Henrique'ye kadar devam eden onbir halkanın birbiriyle uzaktan yakından ilişkisi yoktu. Tek ortak nokta, formaların aynı olması. Sezon yeni, futbolcular yorucu bir fiziksel yüklemeden çıkmışlar, bunlar kabulümüzdür. Ancak, kazanma hırsı nerede? İlk maçta herkesin fikir birliğine vardığı istekli futbolu, "Nerede o eski Ramazanlar" der gibi hatırladık.

***               

Trabzonspor'un merkezinde üç isim var. Bunlar; Aykut Akgün, Colman ve Adrian. Bu üçlünün performansı, takım performansını doğrudan etkiliyor. Hatırlayın, Avni Aker'de bu isimler oyundan elini ayağını çekince, doksan dakikanın bitmesini iple çektik. İrlanda'da oynanan ilk yarının elle tutulacak, gözle bakılacak bir yeri yoktu.

İKİNCİ YARI KIPIRDANDI               

İkinci kırkbeş dakikada Trabzonspor iki yeni takviye yaptı. Keçiboynuzu tadı veren Colman'ın yerine Abdulkadir, sakatlanan Giray'ın yerine de Aykut Demir.                

Trabzonspor hızlı hareket etti, golü buldu. Rakibin çıkarken kaptırdığı topta, Olcan Adın sol çizgiden içeriye kat etti. Henrique ile duvar pası yapıp savunmanın arkasına sarktı. Adrian'ın ayak ucuyla dokunduğu topu boş kaleye gönderme zevkini ise Paulo Henrique tadarken, milyonlarca bordo mavi sevdalısı da rahat nefes almanın insan sağlığı üzerindeki önemini bir kez daha uygulamalı olarak yaşadı.  

***                

Karadeniz insanı, yıllarca kanser nedeni olarak Çernobil faciasını ilk sıraya yazdı. Trabzonsporlu oyuncular bazen öyle hareketler yapıyor ki, bu sıralamada kendilerine yer bulmaları içten bile değil. Zayıf rakipleri karşısında topun kendilerinde kalmalarını sağlasa, 4-5 pas yapabilse bu kadar sıkıntı yaşamayacak ve yaşatmayacak. Ancak, anlaşılmaz bir şekilde acemice davranıyorlar.

***              

Yine hızlı bir atakta, Zeki Yavru'nun anasından isteyip, Volkan Şen'in nişan yüzüğü taktığı golün nikahını Paulo Henrique kıydı. Ardından Abdulkadir farkı üçe çıkarırken aferinlerin en büyüğünü aldı. Yeni transferleriyle, daha konsantre bir Trabzonspor'un  gereken rakibi Derry City değil, Dinomo Minsk'ti. Deplasmandaki üç farklı skor güzel, ancak ilk yarı ortaya konulan futbol can sıkıcıydı.

 

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR