Cenap Serdar

Cenap Serdar

TS ve Entrikalar

Hey yavrum hey, hey ki hey! Nasıl bir Ülke haline geldik böyle, rezillik diz boyu artık. Uçuruma doğru sürüklüyorlar Türk Futbolunu yazıklar olsun,

SORUMSUZ MEDYA

Ülke Futbolu şike iddiaları ile çalkalanırken, gözaltılar ve tutuklamalar devam ederken  bazı gazete ve spor programlarında ateşe benzin dökmeye, yani şikeyi kaşıyıp kanatmaya  devam ediyorlar korkusuzca.

 TFF VE FENERBAHÇE

Ahmet ÇAKAR’ın açıklamalarından sonra, Şike sürecinden beri ortak hareket eden TFF ile Fenerbahçe birbirlerine düştü, ortalık toz duman açıklamalar birbirini yolda sollar olmuş.

Fenerbahçe'nin suçladığı TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan konuştu ve sonucunda;  TFF'nun Trabzonspor'u Şampiyonlar Ligi'ne göndermemek için elinden gelen her şeyi yaptığı ortaya çıktı, yani Trabzonspor'u Şampiyonlar Ligi'ne göndermemek için, TFF'nun yaptıklarını itiraf etti kısacası şapka düştü kel göründü.

Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç; Fenerbahçe'nin Avrupa'daki haklarının bir kurguyla gasp edildiğini söyleyip, kendilerini UEFA’ya  gammazlayanların  Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı olduğunu işaret etti, aynı husus yani isimler  ilk önce Ahmet Çakar tarafından gündeme getirilmişti.

TFF’nda yönetici olan bu iki şahıs iddialara göre; Sayın Cornu CAS'ta devam eden Fenerbahçe  davası  ile ilgili olarak verdiği savunmasında, Sayın Arıboğan ve Helvacı'ya Fenerbahçe'nin %1 dahi şike yapmamış olma ihtimali yok mu? Diye sorduğunu bu soruya Sayın Arıboğan ve Sayın Helvacı'nın "hayır Fenerbahçe yüzde yüz şike yapmıştır" diye yanıt verdiğini söylemiştir.

Bu gelişmeler sonucu; Fenerbahçe Yönetimi tarafından, Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı’nın istifaları istenmiş ancak, bu şahısların istifa etmeyecekleri açık, yani görevlerini layıkıyla yapmışlar neden istifa etsinler ki, bazı yöneticiler gibi korkak davranmamış aksine Yöneticiliğin gereğini  yapıp, adalet yolundan şaşmamışlardır.

Şimdi buraya kadar olanlar doğru ya da yanlıştır. Peki  bu gelişmeler olurken bu iki şahsın  Fenerbahçe taraftarına ve Futbol camiasına hedef olarak gösterilmesi ne kadar doğrudur. Onların diliyle hani ikide bir kullanırlar ya bu kelimeyi “ne kadar etiktir”. Bu dava devam ederken söz konusu  şahıslara yada yakınlarına Allah göstermesin olabilecek bir fiziki saldırının cevabını kim verecek, bu sorumluluğu kim üstlenecek,

TFF’nu bütün bu olan bitenlere rağmen,  bu gün ayağa kalkmış açıklamayı yapıp kendi çalışma arkadaşlarını hedef gösteren  Ali KOÇ tan özür dilemesini istiyor. Sen nasıl Federasyonsun? ne özrü bekliyorsun? bu türde açıklama ve beyanatlarda bulunanlar için, neden disiplin talimatınızı devreye sokup gerekli cezaları vermiyorsunuz, ceza vermek için neyi bekliyorsunuz, bu kulüp başka bir Anadolu kulübü olsaydı Başkanından temizlikçisine kadar tümüne cezayı çoktan kesmemiş miydiniz?

Şike soruşturması kapsamında tutuklanan sanıklar hala cezaevindeler, Avukatların salıverilmeleri hakkında ısrarla vermiş olduğu dilekçelere rağmen, mahkeme bir türlü sanıkları bırakmıyor neden acaba? Yani mahkemenin elinde ki belge ve bilgiler sağlam olmasa bu şahısları hiç içerde tutar mı, lütfen herkes kendine gelsin ve görevini yapmaya çalışanlara müdahalede bulunmasın.

ARTİST AYDINUS

Trabzonspor-Beşiktaş maçını yöneten ünlü! FİFA Kokartlı hakem  Fırat AYDINIUS maç sırasında artistik pozlar vererek, Trabzonlu futbolcuları kırmızı kart gösterip ihraç etmekle  tehdit ediyormuş, hoppala! sanırım sen de kaşıntı var artist efendi, bir Doktor’a  göründe derman bulsun sana, tehdit mehdit Trabzonlu pek anlamaz bu işten haberin olsun.

BJK YÖNETİMİ

Beşiktaş Yönetimi açıklama yapıyor;

“Egemen KORKMAZ, yıllarca Trabzonspor'da oynamış, hocası Şenol Güneş tarafından yetiştirilmiş, Beşiktaş’ımızda yükselerek milli takıma kazandırılmış bir oyuncumuzdur. Geçmişte talebesi olan bir oyuncu hakkında bir teknik direktörün, yine geçmişte takımına yıllarca hizmet etmiş bir oyuncu hakkında bir yönetim kurulu üyesinin, oyuncunun mesleki kariyeri ile bağdaşmayan sözler sarf etmesinin ayıbını kendilerine bırakırken, aynı takımda yer alan başka bir oyuncunun tüm Türkiye'nin gözü önünde olmayan bir penaltıyı varmış gibi göstermeye çalışarak rol yapması, kanımızca gazete manşetlerine konu olan benzetmeye daha uygun bir davranışı sergilemektedir. Bir mağlubiyet arkasından camianın reaksiyonlarını kısmen önlemeye yönelik bu tür yön saptırıcı çıkış ve senaryolardan, içinde bulunduğumuz nazik ve kırılgan ortamda mutlak surette imtina edilmesi konusundaki kanaatimizi kamuoyu ile paylaşmak isteriz.''

Bu açıklamaya istinaden :

-Egemen Korkmaz Trabzonspor sayesinde Milli takıma yükselmiştir. Gelişimi ve Teknik açıdan üzerinde hiçbir katkınız yoktur. Olsa olsa Mali açıdan belki sezon ortasında sporcunun aklını çelerek, transfer etmiş olabilirsiniz.

-Şenol GÜNEŞ; maç sonrası Egemen KORKMAZ hakkında esprili bir şekilde açıklama yapmıştır. Sayın GÜNEŞ’in söylediklerini herkes doğru algılamış, ne hikmetse BJK yöneticileri bunu pek anlayamamış yazık. Bence, E.KORKMAZ gerçek anlamda o pozisyona biraz artistlik katmıştır. Bizler yani köşe yazarları bu olayı istediğimiz şekilde yorumlayıp yazar çizeriz ancak, Dünya da herkes tarafından efendiliği saygınlığı ve sporcularına vermiş olduğu değerle tanınan ve her alanda yaptıklarıyla örnek alınması gereken Ş.GÜNEŞ gibi bir Teknik Direktörün, böyle bir açıklamayı gerçek anlamda yapıp yapmayacağını siz BJK’li yöneticiler  iyi bilirsiniz, ama işinize gelmiyor doğruları konuşmak. Amaç Trabzonspor camiasını ve GÜNEŞ’i yıpratmak, ama unutmayın ki “GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ.”

-İ.TORAMAN ile  B.YILMAZ   arasında geçen  pozisyon sonrası, rakip sporcunun penaltı itirazı son derece normaldir. Bunu dünyada  Futboldan birazcık olsun anlayan  insanlar bilir. Yani takımı yeniliyor, futbolcu gol atmak için kendini yıpratıyor bu  sırada gerçekleşen pozisyonda istemsel  dışı bir harekettir yaptığı. Bu da sizin Futbolu fazla bilmediğinizi gösteriyor sevgili BJK’li yönetici. Pozisyona konu penaltı kararı, bize ya da size göre değil, kurallara uygun olarak hakemin görüşüne göre verilir.

-Trabzonspor taraftarı haklı alınan mağlubiyetleri hazmedecek kadar centilmendir. Mağlubiyet sonrası kendi takımlarını, gerekirse rakip takım futbolcularını alkışlamasını da iyi bilirler. Sizlerde olduğu gibi mağlubiyetlerinizde havaalanlarında ve tesislerde yaşadıklarınızı tüm spor kamuoyu iyi bilir. Trabzonspor şimdiye kadar bu şekilde  herhangi bir olay yaşamadı Allaha şükürler olsun, bu nedenle Trabzon’a sataşmadan önce kendi kapınızdaki çöplüğü temizleyin.

Sonuç olarak siz İstanbul takımları bunu her zaman yapıyorsunuz. Özellikle galip geldiğiniz zaman zafer çığlıkları arasında bol keseden yalan yanlış sallıyorsunuz, kaybettiğiniz zaman ise sütünü dökmüş kedilere benziyorsunuz ne hikmetse.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR