Arif Çetin

Arif Çetin

Transfer ve Trabzonspor

Transfer mevsimi tüm taraftarların en sevdiği iklimdir. Güneşli bir havada aniden bastıran oyuncu sağanağı herkesi mutlu eder. Trabzonspor, geçtiğimiz sezon böyle bir transfer dönemi yaşadı. Çakan her şimşek sonrası meydana gelen gök gürültülü transfer sağanağında ıslandılar. Burası taraftarın penceresinden görünen kısmı.
Ya gerçekler...

Geçtiğimiz sezon kulüp kasasından transfere aktarılan para ile değil Türkiye'de, dünyada adından söz ettiren bordo mavili kulüp, geride kalan elliye yakın resmi maç sonunda hayal kırıklığından ileriye gidemedi. Halilhodziç macerası, elde kalan milyon dolarlık yıldızlar...

Bu kadar kötü bir planlama sonrasında ilk transfer olarak Süleyman Hurma'nın bünyeye katılması, Trabzonspor'un en büyük transferidir. Hurma ile Yanal birlikteliğinden çıkacak uyum, Trabzonspor'un yeni sezondaki başarı göstergesi olacaktır.

YAZILAN HER İSİM DOĞRU MU?

Sezon öncesinde hocaların defterinde her bölge için en az 4-5 alternatif olur. Transfer hedefi ilk sıradan diğerlerine doğru belirlenir. Bu süre zarfında transfer stratejisi olarak farklı varyasyonlar olabilir.

Cumartesi sabahı telefonla arayan Almanya'da yaşayan bir dostum, eski Bayern Münichli yeni Atletico Madridli Mandzukic'e Trabzonspor'un talip olduğunu, oyuncunun yeni kulübünde yeteri kadar süre alamadığı için İspanya'da mutsuz bir yıl geçirdiğini, oyuncu ve menajerine Trabzonspor isminin zikredildiğini, Waris ve Cardozo'nun yüksek rakamlara elden çıkarılması durumunda bu transferin düşünülebileceği belirtildi.
Aynı haber kaynağım, son günlerde Trabzonspor'un İspanya'dan boğa gibi güçlü bir hücum oyuncusu ile ilgilendiğini, bu ismin Mandzukiç'te olabileceğini, yada diğer ismin fiyatının düşürülmesi için transfer stratejisi uygulanabileceğini de sözlerine ekledi.
Ben de bu haberi transferde söz sahibi bazı isimlere ulaşarak teyit ettirmeye çalıştım. Gelişmelerin doğru olduğunu, oyuncunun şartlarını istediklerini belirttiler.
Mandzukiç Trabzonspor'a gelir mi? Yada bu transfer nasıl sonuçlanır? Ben tüm detayları ile aktardım. Durum budur...

ELDEKİLER NE OLACAK?

Özellikle mevcut yabancılardan yeteri kadar verim alınamadığı herkesin malûmu. Constant'ın üzerinin sezon içerisinde çizildiğini biliyoruz. Waris, Yatabare, ve Constant'ın kulüp ekonomisi açısından uygun bir kazanımla elden çıkartılması Trabzonspor'un ikinci büyük transferi olacaktır. Bu sezon verim beklenilen verim alınamayan Sefa Yılmaz, İshak Doğan, Musa Nizam gibi oyuncuların Ersun Yanal'ın sezon başı programı ile daha faydalı olabileceği kanaatindeyim.

HANGİ MEVKİYE İHTİYAÇ VAR?

Aslında herkesin ortak akılla aynı cevabı verdiği birkaç sorudan birisi bu. Savunmanın merkezine ve sol dışına, orta sahada ise  birisi savunma ağırlıklı olmak üzere, sağ ve sol kanada birer, bir de Cardozo'ya alternatif olacak bir golcü. Direk katkı yapabilecek toplam altı oyuncu konusunda herkes hemfikir. Zaten Ersun Hoca'nın istediği oyuncu sayısı sekiz. Bosingwa'nın sakatlığında savunmanın sağına ve Ekici ile Özer'e alternatif birer oyuncuyu da eklediğimiz zaman Yanal'ın istediği rakama ulaşılıyor.
Cardozo'nun belinden ameliyat olması yaklaşık 6-8 hafta sahalardan uzak kalacağı haberi sonrasında Trabzonspor'un ekstra bir forvet oyuncusuna daha ihtiyacı olacaktır.

MBİA VE GEÇMİŞTE KALANLAR

Ersun Yanal - Süleyman Hurma ortaklığının ilk ürünü olarak görünen Kamerunlu Mbia ile, geçtiğimiz sezon büyük sıkıntı yaşanan orta saha sorunu çözebilecek gibi görünüyor. Bu bölgede iyileşen Aytaç Kara ile birlikte zaman zaman da Medjani'nin katkı vereceği düşünüldüğünde bordo mavili omurga daha güçlü olacaktır.
Burada kafamıza takılan en önemli soru ise, Afrika kökenli oyuncuların Trabzon'da yaşadıkları adaptasyon sorunu. Tarihin en uzun soluklu oyuncusu, taraftarın sevgilisi Yattara ve yakın dönemin önemli ismi Zokora'nın yaşadıkları ve yaşattıkları bizi kuşku içerisinde bırakıyor.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR