Cenap Serdar

Cenap Serdar

Trabzon’un Batmayan Güneş’i

Şenol GÜNEŞ, Futbol kariyerine Erdoğdu Gençlik’te başladı, 17 yaşındayken Trabzonspor Amatör takımına oradan da SEBAT Gençlik’e transfer olarak profesyonel futbolculuğa ilk adımı attı, 1972 yılında Trabzonspor’a transfer oldu 20 yaşındaydı bir yandan da Eğitim Enstitüsüne devam ediyordu. Yaklaşık 15 yıl Trabzonspor’da kalecilik yaptı. Bu süre içerisinde büyük fedakarlıklarda bulundu ve çok büyük sakatlıklar geçirdi. Trabzonspor’da 1975-1984 yılları arasında 6 şampiyonluk yaşadı. 31 kez Milli Takım forması giydi.

Teknik Direktörlük kariyerinde Trabzonspor’u çalıştırdığı dönemde lig sıralamasında uzun yıllardan sonra Trabzonspor ikinci sırada yer almıştır. A Milli takımın başında inanılmaz başarılara imza atmış 2002 Dünya Kupasında Milli takım  3 ncü olmuş ve UEFA tarafından yılın en iyi Teknik Direktörü seçilmiştir.

Ülke futbolu için bir çok başarıya imza atan ve çok ciddi sakatlıklara aldırış etmeden Trabzon sporun başarısı için teri ile yoğrulmuş kanını akıtan Şenol GÜNEŞ, geldiğimiz bu günde eleştirilir hale gelmiştir.

Şenol GÜNEŞ neden eleştiriliyor, Teknik Adamlığı ile mi ? yoksa Kişiliği ile mi? Bunu iyi irdelemek lazım, öncelikli olarak sayın GÜNEŞ’in kişiliğine delikanlı duruşuna kimsenin herhangi bir eleştirisi olamaz, o her şeyden önce iyi bir aile reisi, iyi bir baba ve öğretmen bu bakımdan insani yöndeki artıları çok fazla. Teknik adamlığı ise tartışılmaz, e o zaman GÜNEŞ’in nesini sorguluyor ya da eleştiriyoruz bende anlamış değilim. Bizlerin aslında eleştirdiği Trabzonspor yönetimi, ama bunu hep  kızım sana söylüyorum (Şenol Güneş’e yapılan eleştiriler) gelinim sen anla misali kullandık.

Şenol GÜNEŞ ne olursa olsun Türk futbolu ve Trabzonspor için bir efsanedir, buna kimsenin itirazı olamaz, Trabzon spor’a Messiler, Ronaldolar, İniestalar, xabiler ya da onların ayarında veya biraz daha düşük kalitede oyuncular  alındı da sayın GÜNEŞ başarılımı olamadı, GÜNEŞ’in adam ettiği futboluna mesafe kat ettirdiği oyuncular ortada örnek mi işte Burak YILMAZ demek ki sıkıntı yönetimde, menajerlerde ve yapılan yanlış transferlerde,

Şenol GÜNEŞ’ ler kolay yetişmiyor onu bir kalemde silip atabilirsiniz, ya da asabilirsiniz istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz, ancak bu Ülke ve Trabzonspor için yaptıklarını asla inkar edemezsiniz onun büyüklüğü, adamlığı delikanlılığı Trabzon sevdalısı olması, sadece Trabzonspor düşmanlarını etkiler ve onlar GÜNEŞ’i yok etmek için uğraşır, bizlerde yok edenlerden olmayalım, destek olmaya devam  edelim. Elimizde var olanın kıymetini bilelim gidince arkasından ahlanıp vahlanmayalım, günümüzde Şenol GÜNEŞ’leri kaybetmek çok kolay bulmak ise neredeyse imkansız şapkamızı önümüze koyup iyi düşünelim.

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR