Arif Çetin

Arif Çetin

Trabzonspor için zor günler!

Takım olmak kolay değil. Hem saha dışında çalkantılı bir hafta geçireceksin, hem de saha içerisinde ilk kez bir araya gelenlere balans ayarı yapacaksın. Zor iş be kardeşim. 
 
Başkanı her daim eleştirilen, yönetiminin varlığı yokluğu belli olmayan, sportif direktörünün bir gün istifa edip iki gün sonra geri döndüğü, kaptanının aynı şekilde gel gitler yaşadığı bir takımdan bahsediyoruz. Neresini tutsanız elinizde kalıyor. 
 
Endişe etmeyin, unutulur gider bu Avrupa vedası da... Neler unutulmadı ki? Camianın değerleri alt üst olmuş, küçük büyüğü, büyük küçüğü bilmez olmuş. Bunlar ne ki?
Avni Aker'de akıllarda kalan en güzel üç manzara vardı. Birincisi Arslan Binbaşı için açılan pankart. İkincisi gol sonunda verilen asker selamı. Son olarak da 61. dakikada yapılan "Şehitlerimize Ölmez, vatan bölünmez" tezahüratı. 
 
Trabzonspor bu kadar sıkıntının içerisinde sahada ne yaptı derseniz, inanın beklenenden fazlasını yaptı. Ben bu kadarını da beklemiyordum. Kendini sezona hazır hisseden iki üç isim var. Medjani, Mbia ve Mustafa. 
 
Onur'dan Cardozo'ya kadar gireni, çıkanı hepsi aynı. Hazır ve konsantre değiller. 
Cardozo halen dönmekte sıkıntı yaşıyor. Fizik olarak çok uzaklarda. Birkaç top indirdi. Yanına yaklaşan olmayınca hep yalnızları oynadı. İki kez Okay, bir kez de Deniz yaklaştı. Bir gol,bir direk ve bir pozisyon çıktı. 
 
Erkan son haftalara göre iyi göründü ama sadece kendisine iyi. Takıma yine faydası yok. 
Yusuf'un ne yapmak istediğini bilen varsa beri gelsin. Özer herşeyi yapmaya kalkınca kayboluyor. Aslında sadece birşeyi yapsa daha başarılı olacak. Ama o başkasının rolünü çalma derdinde. O zamanda kendisini unutuyor. 
 
Cavanda bu ise Salih'in günahı ne? Ayrıca yenilen golde Onur kadar Cavanda'nın da hatası var. 
 
Trabzonspor teknik ekibi bir karar vermeli. Hâlâ birleşemeyen bloklar var. Savunmanın merkezi
ile Cardozo arasındaki mesafeye Trabzon'un ihtiyacı olan ikinci havayolu pisti çok rahat yapılabilir. 
 
Alan daraltıp rakibi bir bölgeye sıkıştırma işini rakip on kişi kalsa da göremedik. Cardozo hem hazır değil hem de çok yalnız. Bu anlayış bir şey kazandırmaz. Ne Yusuf ne de Erkan içeriye kat edip Cardozo'ya destek olmuyorlar. Özer ise Mbia ve Okay'ın yapması gerekeni kendisi yapmak istiyor. Stoperlerin arasına girip top almaya çalışıyor. Haliyle gol bölgesinden fazlaca uzak. 
 
Aslında kadro fena değil ama iç ve dış çevrede rahatsız edici bu kadar fazla etken olursa başarı beklemek hayal olur. Başkan'ın maç öncesi işaret ettiği 4-0'lık öngörü tutmasa da, "Avrupa'da oyalanmayalım, hızlıca ligimize dönelim" temennisi yerine gelmiş oldu. Bakalım gelecek ne gösterecek ama Trabzonspor'un geleceğe yönelik gösterebileceği çok az şeyi var görünüyor. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR