Arif Çetin

Arif Çetin

Teşekkürler Trabzonspor

Grup maçları sonrası kuralar çekildiğinde Trabzonspr'un Juventus karşısındaki şansının az olduğunu biliyorduk. Hoca değişikliği sonrasında Torino'daki ilk maçta iki farklı mağlubiyet gelse de, oynanan futbol ve en önemlisi mücadele göz doldurmuştu. Bugün gördük ki, futbol ciddiyet işi, mantık işi. Duygusallığa yer yok.

Mustafa Akçay gibi Hami Mandıralı'nın da Trabzonspor A takımı teknik sorumluluğu için yeterli olmayacağını düşünenlerdenim. Şimdi geriye dönüp kısa bir gezinti yapalım.

Bordo mavililerin en büyük sıkıntısı orta sahada oyunu kontrol edecek oyun yapısının olmaması. MRA'nın Malouda gibi takım oyununa katkı vermeyen ve takımını her alanda eksik bırakan oyuncularda ısrar etmesi. Oyuncuların motivasyon eksikliği vs...

Torino'da Bourceanu, Zokora ve Colman ile eksik olan bölgesini tutmayı hedefleyen, ilerleyen dakikalarda ise, Adrian ve Henrique gibi gole dönük oyuncuları ile şans arayan Trabzonspor'u hepimiz alkışladık. Peki şimdi be değişti?

Siz geçtiğimiz pazar günü Süper Lig sonuncusu Kayserispor karşısında bile bu kadar denge yoksunu bir oyuncu tercihi yapmazken, Juventus karşısına bu oyuncu tercihleri ile çıkmak futbol ukalâlığı değil de nedir? İki haftadır forma yüzü görmeyen, tam anlamıyla bir hafta antreman yapmayan isimleri sırf "dik oynama" adına sahaya sürmek anlamlı değil.

Hami Mandıralı, Mustafa Reşit Akçay'ın yanlışlarında ısrar ederse kaybetmeye mecburdur.

Her Trabzonsporlu, takımının simgesi olamış bir oyuncunun takımının başında hoca olmasını ister.  İşte Juventus'un başındaki isim efsane oyuncu Conte. Ama sadece kendi evladımız olduğu için birilerine paye vermek doğru değil. Hoca için de aynı, futbolcu için de. 1461'için içi boşaltıldı. Abdullah Karmil şu anda nerede oynuyor? Bu anlayış Trabzonspor'a yarar değil zarar getirir.

***

Avrupa arenasındaki heyecan için yıllardır özlem çekiliyordu. Heyacanlı günleri geride bıraktık. Kötü giden bir sezonda bu ana kadar yaşananlar için herşeye rağmen teşekkürler Trabzonspor.

Avni Aker'deki seyirciyi de ayakta alkışlıyorum. Takımlarına sahip çıktılar.

***

Meyveyi ham iken tüketime sunmak doğru bir anlayış değil. Olgunlaşması beklenmeli. Gecenin özeti son iki cümledir. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR