Arif Çetin

Arif Çetin

Süper Final

Anadolu’da kalbur vardır. Elde ettiğiniz buğdayı, arpayı kalbura koyup taşlarını ayıklarsınız. İşte maceralarla dolu 2011-2012 sezonunun kalburu 34 hafta sallandı ve geriye büyük taşlar kaldı. Eski adıyla play-off, yeni adıyla Süper Final doğru mu, yanlış mı tartışmasını yaklaşık 6-7 aydır yapıyoruz. Bu konuyu yeniden tartışmaya açmanın anlamı ve faydasının olmadığına inanıyorum.

                Trabzonspor Süper Final’e Fenerbahçe deplasmanında başlıyor. Taraftarın atletlerini fora ettirecek kadar alevlenen ateş Saraçoğlu’nda yeniden termometrelere yansıyacak. Trabzonspor takımı özellikle sezonun ikinci yarısındaki büyük maçlarda kafa kafaya mücadele etti. Mevcut puan durumuyla da kaybedecek bir şeyi yok. Bu psikoloji bordo mavili oyuncuların daha da rahat olmalarını sağlayacak. Asıl stres Galatarasay ve Fenerbahçe’de olacak.  Arjantinli Colman, “Goldman” olarak oynarsa, Süper Final’de en fazla puanı toplayan ekip bordo mavililer olur. Sadece Colman mı? Evet, Trabzonspor’un oyun yapısındaki en önemli kurgu Burak Yılmaz değil, Gustavo Colman’dır.

                TRANSFER

                Ersun YANAL, bir Kayserispor müsabakası sonrasında Trabzonspor’da göreve başlamıştı. Özkan Sümer’in “Trabzon’da yıldız arayan, gökyüzüne baksın” sözüne nazire yaparcasına, haftaya 2-3 yıldız transfer sığdırmıştı Sadri Şener Yönetimi. Tony Sylva, Rigobert Song, Egemen Korkmaz, Giray Kaçar, Ceyhun Gülselam, Selçuk İnan, İsiac Promise, Gökhan Ünal ve gurbetçiler ve diğerleri.

                Bunları neden hatırladık? Trabzonspor geçen sezonda transfer yaptı. Milyonlarca eoru verip Adrian, Henriuqe gibi oyuncular aldı. Şimdi sizlere birkaç sorum olacak?

1.       Trabzonspor 18-24 yaş bandında transfer edipte, para kazanarak elden çıkarttığı Şota dışında kaç oyuncu vardır?

2.       Şampiyon olan ya da şampiyonluğa oynayan ligimiz takımlarında, özellikle yabancı gençler ne kadar etkili olmuştur?

Demem o ki, uyum süreci ve benzeri nedenlerle katkısından şüphe duyulan genç yabancılar yerine, tecrübeli yabancı ve genç yerliler üzerine yapılacak yatırımlar daha faydalı olmaktadır. Bu gün Adrian’a verilen 5.250 Euroya, Eskişehirsporlu Alper Potuk ve Veysel Sarı ikilisi çok rahat alınabilirdi. Ve daha da verimli olurdu. Futbol takımları balık kılçığına benzer. Kaleciniz, savunma, orta saha ve forvetinizin ortası dayanıklı ve sert kemikten (kılçıktan) oluşacak. Geçmişte bu tecrübe yarar sağladı. 

Uzun lafın kısası; Piyangodan ya çıkarsa diye beklemek yerine tecrübeli yabancı ve genç yerli.

BURAK YILMAZ

Geçtiğimiz sezon takım oyunu oynayan Trabzonspor’da daha fazla ön plana çıkmasa da, bireysel futbola yönelen bu sezonki takımın süper starı pozisyonunu aldı. Attıkları kadar kaçırdıkları da var. Övdüğümüzden daha fazla da onu yerdik, eleştirdik. Kendisi hemşerimdir onu da belirtmiş olalım.

Trabzonspor, gelecek sezon için kaliteli bir kadro kuracak ise Burak Yılmaz, bu kadronun içerisinde daha da büyür. Yok, eğer aksi bir durum oluşur ise, 5. Ya da 6. Haftadan itibaren pimi çekilmiş el bombası haline gelir. Kötü giden takımın içerisindeki Burak Yılmaz’ın kafasının karıştırılması ihtimali yüksektir. Ve bu Bizans oyunları sadece Burak Yılmaz ile de sınırlı kalmayacaktır. Başta Colman olmak üzere, diğer oyuncuların da kulaklarına kar suyu kaçırılacaktır. Bu nedenle, Burak Yılmaz ve benzeri isimlerin gelecek sezonda kadroda tutulması için, isabetli transfer ve başarılı kadro şart. Aksi halde Burak Yılmaz bu sezon sonu hem de ederi de varken satılmalıdır.      

CEVAT KOL 

Cevat KOL’u Trabzonspor camiasında bilmeyen yoktur. Kendine ait çizgisi var. Bu nedenle birçok tartışmanın da odak noktasında onu görürsünüz. Trabzonspor antremanlarını kaçırmayan, mutfağın kokusunu her an hisseden gazeteci. Hafta sonu Avni Aker’de maç var ise, öncesinde ya da sonrasında Sürmene’deki annesini ziyaret eder, elini öper ve Trabzonspor için hayır ve başarı duası ister.

Sevgili Cevat KOL, TSYD Trabzon Şube Başkanlığı’na seçildi. Hafta sonu Ordu deplasmanında yaptıklarıyla bir kez daha doğruları gösterdi. Spor kulüpleri, yönetimiyle, taraftarıyla, basınıyla güçlü oluyor ve ses getiriyor. Yolun açık olsun Cevat Abi. 

DAVAYA MÜDAHİLLİK ve AZİZ YILDIRIM

Trabzonspor Kulübü, yürütülmekte olan malum davaya müdahil olmak üzere başvuruda bulunmuş. Bu memlekette sabah uyandığında “Akşam olsa da yatsak” diyen o kadar çok insan var ki, sadece “GÜNAYDIN” diyorum.

TFF karar veremeyince ortaya birçok senaryo çıkıyor. Bunlardan birisi de şikenin sahaya yansımadığı yönünde çıkacak karar. Peki, o zaman;

1.       2011-2012 sezonu neden normal takviminden daha geç başladı?

2.       Bu ligde eski adıyla play-off, yeni adıyla “Süper Final” neden oynanıyor?

3.       Başta Aziz Yıldırım olmak üzere, diğer birçok isim neden cezaevinde?

4.       Yazılı ve görsel medyada ortaya çıkan tapelerde konuşulanlar nelerdir?

5.       2010-2011 sezonunu şampiyon (!) tamamlayan Süper Lig ekibimiz neden Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etmedi?

6.       2010-2011 sezonunda Türkiye Kupasını kazanan takımımız, kupayı neden TFF’ye iade etti?

7.      

8.      

997. …

998. …

999. …

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR