Arif Çetin

Arif Çetin

Söz savunmanın

Yıllardır süregelen bir alışkanlık oldu. Trabzon'da yada İstanbul'da, nerede oynanırsa oynansın her iki takım arasında oynanan maçlar öncesi yaşananlar herşeyin önüne geçiyor. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun çok tartışılan maç öncesi açıklamalarının geride kalan doksan dakikanın önüne geçtiğini baştan belirtelim. 
 
Dönelim maça...
 
Bosingwa'nın sakatlığı sonrasında nasıl bir kadro çıkacağı merak konusu iken, Yanal'ın sahaya sürdüğü onbir isim için kimsenin itirazı olamazdı. Afrika Kupası'ndan gelen Medjani ve Constant'ın direk olarak forma giymesi, bu kadar eksik oyuncu içerisinde normal karşılanmalı. 
 
Constant'ın savunmanın merkezinde tek oynadığı, önünde Sefa, Özer, Mehmet Ekici ve Erkan yer aldığı en önde Cardozo'nun yer aldığı kadronun fiziksel olarak gerekli tepkiyi veremeyeceği teorikte de pratikte de kabul gördü. 
 
Yusuf Erdoğan'ın savunma oyununu bilmemesiyle birlikte önünde oynayan Erkan Zengin'in yeterli desteği vermemesi bu bölgede rakibin etkinliğini arttırdı. Ersun Hoca'nın Sefa-İshak Doğan değişikliği zamanındaydı. 
 
Orta saha zaafiyeti
 
Trabzonsporlu oyuncuların çıkarken kaptırdıkları toplar ve dönen topların tamamının rakip tarafından alınması, bordo mavililerin mahkûm oynamasına neden oldu. Bu kurguyu bozmak adına Belkalem'in sahaya sürülmesi ve Medjani'nin orta sahaya kaydırılması takım direncini arttırdı. 
 
Trabzonspor'un savunmada bu kadar cansiperane tepki koymasına rağmen, oyunun hücum tarafında hiçbir varlık gösterememesi, orta saha kurgusunun yeniden gözler önüne serdi. Trabzonspor bu orta saha kurgusu ile hem içeride hem de dışarıda sorun yaşayacaktır. 
 
Gelelim Hakan Arıkan'a...
 
Futbol adına karanlıklar içinde geçen gecenin ışıldayan ismiydi. Ne kadar isabetli bir katkı olduğunu gösterdi. Gecenin iyi isimleri arasında Medjani, Salih ve Aykut vardı. Sonuç olarak bu kadar gürültünün içinde kazanılan bir puan "Şam'da Kayısı"dır. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR