Arif Çetin

Arif Çetin

Sorun orta sahada

Süper Lig'de geride kalan dört haftada elde kalan dört puan. Trabzonspor gibi hedefi olan takımlar için söylememiz gereken ise "kayıp sekiz puan". Bordo mavili takım kazanamadığı gibi, oynadığı futbolla kısa ve uzun vadede ümit vermiyor. Vahid Hoca'nın istediği iki aylık zamanın yarısına geldik. Diğer yarısının bundan farklı olacağını düşünmek iyimserlik olur.

Kasımpaşa'nın geçen seneki havası yok. Birçok oyuncusundan eksik geldiler. Orta sahayı kalabalık tutup, Adem Büyük ile skora oynamaya çalıştılar. Geride kalan doksan dakikanın yarısından fazlasında da istediklerini elde ettiler. Maç boyunca Trabzonspor'un oyunu kontro edip etkili olduğu dakika sayısı 15 yoktur.

Futbol orta saha ile oynanıyor. Savunma hattı iyi yada kötü idare ediyor. Orta sahanın merkezinde oynayan Medjani ve Soner'in kendilerine hayrı yok. Soner, topsuz oyunda sıfır. Takım savunmasına katkısı ise eksilerde. Salih Dursun oyuna girdikten sonra orta saha direnci biraz daha arttı. Neden Salih ile başlanmadı merak konusu? Medjani'nin bu doksan dakikada ne yaptığını inanın kendisi de bilmiyordur.

Trabzonspor üç parça. Kaleci ve savunmadakiler, orta sahada ne yaptığını bilmeyen ikili ve öndeki dörtlü. Tamamı birbirinden habersiz ve kopuk oynuyor.

Hücum oyuncularının savunmaya katkısı yok. Hiç birisi geriye dönmeyi düşünmüyor. Başlangıçtaki kadro kurgusunda tek doğru, formsuz Waris'in yerine Yusuf'un oynamasıydı.

Bordo mavili teknik ekibin Cardozo'yu çıkartıp 1-0'a yatma düşüncesini Kasımpaşalı oyuncular bitime beş dakika kala boşa çıkardı. Tamam Waris, hızlı adam. Beraberlik arayan rakip arkada boş yakalanacak. Bire birde etkili ve süratli Waris'i almak doğru bir hamle. Ama Cardozo'nun yerine değil. Cardozo'yu çıkarttığın zaman, Kasımpaşa'yı cesaretlendiriyorsun.

Bu maçta Yusuf ile başlamak, oyuna katkısı olmayan Soner'in yerine Salih Dursun'u dahil etmek ne kadar doğru ise, Cardozo-Waris değişikliği de o kadar yanlıştı.

Diğer bir merak konusu ise sakatlar. Bu oyuncular hazır mı, değil yoksa antreman temposuna mı dayanamıyor? Mevcut sakatlara her hafta bir isim ekleniyor. Constant olsa ne değişirdi? Belki daha derli bir orta saha olurdu.
Trabzonspor maç kazanmak istiyorsa, orta sahasına çözüm bulmalı.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR