Osman Kanber

Osman Kanber

“SEKİZ”

Süper ligin 54. Sezonuna başlıyoruz. 53. sezon şike olayları ile bir ilk oldu. 54. sezon da Play-Off uygulaması ile ilk olacak.

Trabzonspor tarihinde ilk defa 54. sezon ile birlikte şampiyonlar liginde de mücadele edecek.

Trabzonspor geçen yılki şampiyon kadrosundan çok önemli isimleri kaybetti.  Ama bence tarihinde ilk kez bu sezon sayısal açıdan zengin ve kaliteli bir kadro kurdu. Geçen yıla bakarsak çok iyi bir onbirimiz vardı. Ancak kulübeye baktığımızda birkaç kişinin haricinde sahaya girdiğinde o yükü kaldıracak oyuncu bulmakta zorluk çektik. Bir sezonun yükünü 14-15 oyuncu çekti.

Bu yıl Trabzonspor’un kadrosu 31 kişi. Baktığınızda çoğunluğu üst düzey her takımda oynayabilecek futbolcular. Manisa kafilesine bakarsanız Brozek Kardeşler, Sapara, Vittek 18’de bile yok.

Bu geniş kadro Lig, Kupa, Play-Off ve Şampiyonlar Liginde 50’nin üzerinde maç oynayacak olan Trabzonspor için büyük avantaj olacaktır.

Fener için çıkarılan Play-Off da Trabzonspor’un avantajına olacaktır. Çünkü ligin ilk yarısında Trabzonspor Şampiyonlar liginde altı maç oynayacak. Eski sezonlara baktığımızda Avrupa maçlarının sonrasındaki lig maçları her zaman sıkıntılı olmuştur.

Trabzonspor 6-7 Aralık’ta oynayacağı Şampiyonlar ligi son maçına kadar olan periyotta süper ligde hesapta olmayan puan kayıpları yaşayabilir. Ancak Play-Off oynanacağı için bu puan kayıpları artık eskisi kadar önemli olmayacaktır. Yeterki sezon sonunda Play-Off'a kalalım.

**********

Federasyon başkanı şike ile ilgili kararın lig sonunda yani Mayıs ayında verileceğini açıkladı.

Bu 7’den biz çok çektik.  27 sezondur ulaşamadığımız 7 için anlaşılan bir süre daha bekleyeceğiz.  

Aslında 7 Karadenizliler için hep sorun olmuştur.,

Nasıl mı?

Fıkrayı Volkan Konak’tan dinlemiştim

Bilirsiniz biz Karadenizliler pratik insanlarız. 29 harf bize fazla. p-b, d-t, c-ç, k-g gibi harflerin bir tanesi Karadenizliler için yeterlidir.

Matematik öğretmeni Temel sınav yaptı. İdris’e 7 verdi. 7’yi yazı ile de yazması gerekiyor. Ancak sorun büyük. Temel 7 (d) ile mi (t) ile mi yazılır içinden çıkamıyor. ‘Yedi’ mi yazılır ‘yeti’ mi diye düşünürken aklına aynı okulda edebiyat öğretmeni olan hemşerisi gelir.

Hemen Edebiyat öğretmeni Dursun’u bulur sorar. “Tursun habu Yedi mi yazulur Yeti mi?”

Dursun düşünür taşınır en güzel çözümü bulur.

“Ya Temel ne uğraşiysin ver ona Sekiz”

Ula MAA Karadenizli değilsin ama biz bu 7’yi 1984’den beri bekliyruk Mayıs ayına kadar da bekleruk. Ama sen da bu 7’de çok zorlandın. İnşallah Trabzonspor şampiyon olur. Sen de bırakırsın 7 ile uğraşmayı.

Verirsin Sekiz’i çıkarsın işin içinden.

Trabzonsporlular 27 sezon sonra hedef değişti.

Hayırlı olsun, kısa sürsün.

“SEKİZ”

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR