Arif Çetin

Arif Çetin

Ruhları Şad Olsun

 

Bu tür yazılarda ilk cümleler zordur. Düşünürsünüz nereden başlasam diye. Düşündükçe çıkamazsınız işin içinden. Elleriniz titrer, önce dudaklarınızı ısırırsınız, sonrasında gözyaşlarınıza hakim olamazsınız.

Kıdemli Çavuş Ali Gümüş/ Konya, Ilgın
Piyade Çavuş Cahit Kılınç/ Diyarbakır, Hani
Piyade Onbaşı İsa Sayın/ Muş, Merkez
Piyade Er Umut Bulut/ Samsun, Salıpazarı
Piyade Er Ali Yasin Erosmanoğlu/ Trabzon, Merkez
Ulaştırma Er Samet Bütün/ Konya, Ahırlı
Piyade Er Mustafa Türkman/ Kütahya, Gediz
Piyade Er Yaşar Doymuş/ Giresun,Tirebolu

            Ne kadarda kolay değil mi bir çırpıda saymak. Ekranların karşısına geçip “Öyle değilde böyle olsaydı bunlar yaşanmazdı” demek. Ateş düştüğü yeri yakıyor beyler. Ben de bir şehit yakınıyım. Mezara inip mübarek naaşı kıbleye döndürdüm. Ama bununla bitmiyor her şey.

            İskenderpaşa Camisi'nden Sülüklü Mezarlığına kadar da eyvallah.Cenaze günü devlet erkanı ayrılır, akşamında konu komşu. Bilemedin bir hafta sonra da yakın akraba. Ya o gelen bayramlar, hatıralar!

            Piyade Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu’nun anne  ve babası dışarıya her çıkışında Ali Yasin’i hatırlayacak. Trabzonspor’un attığı her golde Yasin akla gelecek. Sokakları süsleyen bordo mavi renkler, Ali Yasin’e dönüşecek.

            Ne yapacağız yarın? Unutacağız. “Şehitlerin kanı yerde kalmayacak, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” diyeceğiz o kadar. Kandırmayalım birbirimizi. Biz maalesef böyle bir toplum olduk. Bayramda akrabayı, Ramazan’da fakir fukarayı, şehit cenazelerinde de vatan sevgisini hatırlar olduk.

Türkiye’nin amiral gemisi olduğunu iddia eden bir gazete, Ali Yasin’in fotoğrafını haber amaçlı kullanırken, onun belki de en önemli değeri olan Trabzonspor sevgisine saygı göstermeyecek. Resimdeki Trabzonspor bayrağını sansürleyecek. Vatan sevgisinin siyaseti ve takımdaşlığı olmaz. Bir aralar meşhurdu hatırlar mısınız? “Bir can kaç puan, üç puan kaç can eder?” şeklinde.

Alın beyler, futbolunuz sizin olsun! Zaten içine ettiniz. Belki bu yazıyı okuduğunuz saatlerde UEFA gereğini yapacak. Trabzonspor yeni transfer bombaları patlatacak ya da Burak Yılmaz yeni formasıyla objektiflere poz verecek.

Ali Gümüş, Cahit Kılınç,İsa Sayın, Umut Bulut, Ali Yasin Erosmanoğlu, Samet Bütün, Mustafa Türkman, Yaşar Doymuş geri gelecek mi? Siz ondan haber verin.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR