Arif Çetin

Arif Çetin

Önemli Galibiyet

Bir acayip ligin bitip, play-off icadının başlamasına az süre kala bu maçı kime sorsanız ne böyle bir oyun, ne de böyle bir skor beklentisinde değildi. Beşiktaş'ın, hem de kendi evinde Almeida ve Quresma dışında savunma ağırlıklı oyuncularla sahada olacağını kimse beklemiyordu. Hele bir oyun kurgusu var ki evlere şenlik. İnanın Şenol Güneş, Portekizli Carlos'a rica etse ancak bu şekilde kadro bulurdu karşısında.

                Neden önce rakipten başladık. Trabzonspor, Beşiktaş deplasmanında o kadar uygun alanlar buldu ki, şaşırmamak elde değil. Beşiktaş'ın savunmasında Sivok dışındaki üç isim de yerinin adamı değil. Sağda Volkan, solda Olcan oldukça boş alan buldular. Haftalardır eleştirdiğimiz Zokora-Colman ikilisinin gününde olmasına Adrian da ayak uydurunca orta saha tamamen Trabzonspor'a kaldı.

                Sağlı sollu ataklarla rakibinin abondene eden bordo mavili oyuncular, ilk yarıda yakaladıkları pozisyonları skora yansıtabilseler sevenlerine mide krampı geçirtmeyecekti. Burak Yılmaz'ın daha zorlarını gole çevirirken, kolay pozisyonlarda saç-baş yoldurması başta Şenol Güneş'i üç yıl daha yaşlandırmıştır.

                Almeida'nın golünde, klasik savunma hastalığının bir örneği görüldü.

Rakibin o dakikaya kadar -maç boyunca da üç defa gelebildiler- kaleye şut girişimi dahi yoktu. İlk top gitti gol oldu. Geçen haftalarda söylemiştik. Aslında her maç bir test. Trabzonspor'un eksiklikleri o kadar belli ki. 1.85 üzeri iki ismin arasından nasıl olurda o kafa vuruşu yaptırılır, insan hayrete düşüyor.

                Futbolun ana kurallarından birisi de orta sahaya sahip olabilmektir.

Trabzonspor bu maçın 5-6 dakikası hariç, tamamında orta saha hâkimiyeti bordo mavili ekibin kontrolündeydi. Nihayetinde önce Burak Yılmaz, sonrasında Colman ile geriye düştüğü maçta galip gelmesini bildi.

                Rakibin sahada dökülmesi ve sonucunda oynanan futbola 1-2'lik skor çok kısır kaldı. Trabzonspor ezeli rakibi karşısında çok daha farklı galip gelebilirdi. Ancak, ister şanssızlık, isterse beceriksizlik deyin olmayınca olmuyor.

                Gençlerbirliği'nin puan kaybettiği haftada bir üstünüzdeki rakibinizi yenerek puanı eşitlemek haftanın kazancı olsa gerek. Aynen devam.

                MAÇIN ARTILARI:

                Haftalar sonra kanatların bu kadar iyi kullanılması.

                Orta sahadaki hakimiyet maçı kazandırdı.

                Serkan, Colman, Adrian, Volkan ve Olcan'ın üst düzey futbolu.

                MAÇIN EKSİLERİ:

                Rakibin kışkırtmalarına karşı biraz daha sakin ve akılcı davranılmalı.

                Bu kadar bonkörlük, başka maçlarda sıkıntı yaratabilir.

                Savunmanın merkezinde aynı golleri yiyoruz.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR