Arif Çetin

Arif Çetin

Niyet İnter'e ama...!

11.haftanın açılış müsabakası için Mersin'de olan bordo mavililerin aklı, hafta içerisinde oynanacak olan İnter macindaydi. Güneş ve ogrencilerinin Şampiyonlar Ligini düşünerek sahaya çıktıkları tercih edilen kadro yapısından belliydi. Trabzonspor, haftada iki mac oynama serisini bir şekilde atlatacak. Mevcut oyuncu kadrosu ile devre arasına kadar en az hasar mantığı ile yürüyecek. Bu lig için geçerli. Avrupanın telafisi yok. Anlaşılan, Trabzonspor "Mersin bahane, İnter şahane" mantığı ile gole maya çalıyor. Tutarsa sorun yok ama ya tutmazsa?

***

4 yıldır aynı iddaadayim. Trabzonspor'un rahat bir 90 dakika geçirmesi için, merkezdeki ikilinin   bir seyler yapması gerekir. Dün Zokora oyuna ağırlığını koymadı. Gecmiste Selçuk-Colman, bugün Zokora-Colman ikilisi bordo mavili forma için hayatı öneme haiz. Aksi halde sorunlar devam ediyor. Ligin en iyi futbolunu milli mac oncesi Kayseri karşısında oynayan aynı ekip değil mi? Özellikle ikinci yarı Trabzonspor orta sahası rakibe sahayı dar etmişti.

Dün aynı seyleri göremedik.

***

Öndeki dörtlüye bakar mısınız? Serkan, Alanzino, Halil ve en uçta Burak. Bu formatta sadece Alanzinho doğru yerde. O da kendisinden beklenenden uzak kaldı. İlerleyen dakikalarda girenlere bakıyorum. Adrian, Henriuqe, Volkan. Hepsi üçüncü bölgenin oyuncuları. Şenol Hoca, Halil'i sol onde oynatarak, savunmaya katkısından yararlanmak isteyebilir. Ancak Halil o bölgede mevcut özellikleri gereği hiç ama hiç bir şey veremiyor. Trabzonspor'un yıllardır çözüm bulamadığı bölge sol ayaklı hücumcu.  Nedense o bölgede hep sag ayaklilar oynadı. Yattara-Szymkowiak-Gökdeniz-Fatih dörtlüsünde de aynı konu geçerli idi. Umarız devre arasında bir çözüm bulunur.

***

Mersin'in telafisi var ancak İnter'in telafisi yok. Trabzonspor ne yapıp edip, Avrupa'da yola devam etmeli. Şampiyonlar Ligi olursa tadından yenmez. İnşallah da olur, olacak,olmalı...

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR