Arif Çetin

Arif Çetin

Medjani'nin Zeki Yavru'dan farkı ne?

Olmuyor, olmuyor...

Olmayacak gibi de görünüyor...

Yaşananların tamamını sadece birkaç kişiye yüklenmenin anlamı yok. Trabzonspor taraftarının heyecan ve beklentisi çok yüksek. Onur her topu tutacak, Cardozo hepsini atacak. Futbol böyle bir oyun değil. Düşündüğünüz kalıp, gerçeklerle örtüşmüyor.
Öncelikle Karabük maçı için bir kaç laf edelim.

1461'den gelen her oyuncunun kısa sürede Trabzonspor'da harikalar yaratma beklentisi yordu hepimizi. Bir Mustafa Yumlu, bir de Yusuf Erdoğan. Diğerleri maalesef sıradan oyuncular. Her yıl altyapıdan 6-7 oyuncuyu A takıma gönderen ve A takımda maksimum katkı veren bir dünya takımı yok. Suç Zeki'nin, Kaleci Fatih'in, Mustafa Akbaş'ın yada diğerlerinin değil. Takım oyunundan yoksun Trabzonspor kadrosunda hata yapmaları, sırıtmalarından daha doğal birşey yok. Bu oyuncuların kapasiteleri belli. Kimse kusura bakmasın. Cardozolu, Constantlı, Yatabareli kadroda Zeki Yavru'nun yeri yok. Olmamalı...

Dönelim Trabzonspor'un geneline...

Kadro kurgusunun baştan beri yanlış olduğunu daha önceki yazılarımızda da belirtmiştik. Planlı bir transfer dönemi geçirmedi bordo mavililer. Beş yabancı kuralı biliniyordu. Yerli yabancı dağılımını dengelemek adına ne yaptığını bilmiyor maç kadrosunu yapanlar.,

Her maçta 5-6 sakat oyuncu var. Bir yada iki hafta sonra eski sakatlar iyileşiyor fakat yenileri ekleniyor. O zaman antreman metodlarını, sağlık ekibini sorgulamak lazım.

YILDIZLAR VE DİĞERLERİ

Bosingwa, Constant, Cardozo, Waris, Yatabare gibi oyuncuların yanında Belkalem ve Medjani bu takımın oyuncusu olamaz. Nasıl ki Zeki Yavru bu takımın oyuncusu değil ise, her iki Cezayirli için de aynı şeyleri söylemek lazım. Kapasiteleri yetersiz. Geride kalan tüm resmi maçlara göz gezdirin. Trabzonspor'un merkez savunması içler acısı.

Belkalem ve Medjani'nin yerine trafik dubası koysanız, rakip oyuncu onlara takılır. En azından geçerken hızını yavaşlatır.

Ben iddaa ediyorum. Medjani ve Belkalem'in oynamadığı her maçı kazanır Trabzonspor. Bunun gerçekleşmesi için, her iki oyuncunun kart cezalısı olmasını beklemekten başka da bir çare yok.

HOCANIN TAKINTISI

Futbolda hep tartışılmıştır. Hocanın kafasındaki oyun sistemi mi, eldeki kadroya göre oyun sistemi mi? Vahid Hoca bas bas bağırıyor, bu kadroyu ben yapmadım diye. O zaman bu ısrar niye? Bırak artık Boşnak inadını. Oyunculara göre bir sistem oluştur. Haftalardır birçok eksiği kapatan Onur'da yok artık.

Bir başka soru ise; Cardozo, Constant ve Yusuf Erdoğan'a ayar verme süresi ne zaman bitecek? Serdar Gürler, Fatih Atik, Zeki Yavru, Mustafa Akbaş iyi niyetli olabilir. Ancak kapasiteleri Trabzonspor için yetersiz. Onlar zorunluluk olmadığı sürece Türkiye Kupası'nda değerlendirilmeli. Birçok takım bunu uyguluyor. Macera aramanın anlamı yok.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR