Osman Kanber

Osman Kanber

Macera Aramayın

Trabzonspor’un mevcut kadrosunun şampiyonluk için yeterli olabileceğini savundum durdum. Mutlaka kadronun daha da iyileştirilmesine ihtiyaç var; Ancak daha önemli sorunlar bence başka yerlerde.

Şampiyonluk sadece kadro ile olmuyor. Örnek mi Bursaspor kadrosu ile Trabzonspor kadrosunu bir karşılaştırın lütfen. İsimlere baktığımızda açık ara fark atan Galatasaray’ın durumu ortada. İyi futbolcularla iyi takım olmuyor. Trabzonspor’un transferlerle kadrosunu daha güçlü hale getirirken diğer etkenleri de unutmayalım. Şampiyonluk için güçlü yönetim, güçlü lobi,  güçlü taraftar, hakem desteği, federasyon desteği çok büyük etken.

Bakın Bursaspor’u şampiyonluğa götüren yolda en önemli viraj Diyarbakır maçıdır. İlk yarıda oynanan maçtan itibaren Diyarbakır’da oynanacak maçta olay çıkacağını herkes biliyordu.  Maç haftası maçta olay çıkacağını futbolla ilgisi olsun olmasın herkes biliyordu. Ve bütün bunlara rağmen maç yarım kaldı. 1996’da Fener maçı öncesi ortada hiçbir şey yokken otobüse taş atıldı diye Trabzon’da yapılanlar ortada. Bırak taşı kuş uçurulmadı stadın üzerinde kuş. Bugünün Türkiye’sinde  biri çıkar da derse ki “Olay çıkacağı bilinmesine rağmen Diyarbakır maçındaki olaylar önlenemzedi, bunda ne var” ona da diyecek bir sözüm yok. Aradan 15 yıl geçmiş ama değişen bir şey yok.

Gelelim kadro ve transfere. Önce gelecek yıl için bir kadro yazalım. Onur / Serkan-Giray-Egemen-Cale  / Yattara-Selçuk-Colman-Engin / Alanzinho-Umut ve yedekler; Tolga, Tayfun, Burak, Ceyhun, Sezer, Gabriç, Teofilo işte size 18 kişilik kadro.

Ayrıca Barış Memiş, Murat Tosun ve Ferhat

Bu kadrodan kim bırakılmalı, kimin yerine transfer yapılmalı. 

Trabzonspor’un alacağı oyuncu mutlaka bu kadrodakilerden daha kaliteli olmak zorundadır. 

Güneş basın toplantısında 6-7 futbolcu ayrılacağını, savunmaya ve forvete mutlaka transfer yapılacağını, sol taraf ve orta saha ile ilgili de değerlendirme yapacağını açıkladı.

Stoper ihtiyacı olan Trabzonspor’da Milli takımda stoper oynayan Ceyhun Gülselam’ın bu mevkide hiç kullanılmaması ilginç.

Forvete oyuncu arandığına göre Teofilo düşünülmemektedir. Yönetim Teofilo’yu gönderemeyecek fakat yerine transfer yapacak. İlginç.

Sanırım Güneş’in tespitlerinde taraftar da hemfikir. Stoper, golcü, sol kenar ve orta saha lazım. Öyleyse yönetimim dünyayı dolaşmasına yeni maceralar aramasına gerek yok. Trabzon’u bilen ve Trabzon’un tanıdığı Çağlar Birinci, Milan Stepanov ve Fatih Tekke’yi alın, olsun bitsin.

Turkcell süper ligde kendini ispatlamış Sivassporlu Mehmet Yıldız neden gündeme gelmez.  Makukula veya Necati Ateş olmaz mı?

Yok illa biz dünyayı gezip kimsenin tanımadığı yeni bir gol makinası bulacağız diyorsanız;  Campbell’la başlayan Lange ve  Jun’la devam eden her yönetimin  bir bomba santrafor alma hakkını bu yönetim Teofilo ile kullanmıştır. Yeter. Sonunda saç baş yoldurma makinası çıkacak yeni bir gol makinası transferine tahammülümüz yok.

Trabzon küçük yer, herkesin birbiriyle problemi olabilir. Trabzonspor’u yönetenler geçmişe dayalı sorunları söz konusu Trabzonspor ise unutmalıdırlar.

Trabzonspor’un görünen üç sorununun çözümü için bildiğimiz tanıdığımız üç isim var ise macera aramanın gereği yoktur. Çare Fatih Tekke, Çağlar ve  Stepanov'dur. Mehmet Yıldız, Makukula, Necati gibi tanıdığımız oyunculardır.

 

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR