Arif Çetin

Arif Çetin

Kardeşliğe üç tam puan

Ülkemizin içerisinde bulunduğu zor günler sonrasında futbol ne kadar tat veriyor derseniz, koca bir "hiç" derim. Bu nedenle, hem oynayan, hem oynatan hem de izleyen için zor bir maçtı. Kimsenin aklı sahada değildi. Olmaması da normal.   

Ülkemizin birlik ve beraberliğine kast edildiği, vatan evlatlarının ay yıldızlı bayrağımıza renk verdiği bu günlerde tribünlerde gördüklerimiz sahada gördüklerimizin önüne geçti. İyi ki de geçti. Kayseri ve Trabzon gibi hassasiyeti yüksek iki kentin insanları "ÖNCE VATAN" diyerek kardeşliğe üç altın puan kazandırdılar dün gece.

Dönelim maça...

Bu maçı radyodan dinleseniz takımları karıştırmanız muhakkak. Hakan Arıkan, Zeki Yavru, Mustafa Akbaş, Tolunay Kafkas Kayserispor'da. Süleyman Hurma, Şota Arvaladze, Alper Uludağ Trabzonspor'da...

Okay Yokuşlu'nun yokluğunda Constant'ı Mbia'nın yanına, Alper Uludağ'ı ise savunmanın soluna monte eden Şota Hoca, Ekici'ye ise N'doye'nin arkasında görev verdi.

Dengeli başladı her iki takımda. İlk kırkbeşin son bölümünde eski Trabzonsporlu Mustafa Akbaş'ın uzaklaştırmak istediği ve Mehmet Ekici'nin sonuçlandıramadığı pozisyon dışında neredeyse gol pozisyonu yoktu ilk yarıda.

Saha içerisindeki centilmenliğin zirve yaptığına şahit olduk ayrıca.  1461 Trabzon ile Trabzonspor maçları bundan daha çekişmeli olurdu. Erkan Zengin'in hareketi fair play ödülüne lâyık. N'doye'nin Zeki Yavru'nun ayak bileğine basması direk kırmızı kart. Mustafa Akbaş'ın eline çarpan top Trabzonspor lehine, son dakikalarda hava topuna çıkan rakibini Cavanda'nın elleriyle itmesi ise Kayserispor lehine penaltı.

Luis Cavanda aynı hareketin biraz daha masumunu, ikinci haftadaki Beşiktaş maçında Olcay Şahan'a yapmıştı. Çekirgenin sıçrama sayısı iki oldu. Üçüncüsünde sıçrayabilir mi bilemiyoruz.

Tatsız tuzsuz giden maçın skorunu değiştirmek, oyuna sonradan giren Özer, Marin ve Cardozo'ya nasip oldu. İşte bu kadro derinliğinin güzel bir göstergesi.

Cardozo iki haftadır gol atınca herkesin aklına Cardozo mu, N'doye mi sorusu geliyor. Deplasman maçlarında kesinlikle N'doye. Ama bu maç gösterdi ki, Trabzonspor'un orta sahası beşli orta sahası ve savunmanın her iki kenarı N'doye'nin oyun tarzına yönelik futboldan uzaklar.

Sonuç olarak, futbola konsantre olmanın zor olduğu doksan dakikadan üç puanla dönüyor bordo mavili ekip. Uzun lig maratonu için bu bir kazançtır.

Oynanan futbola gelince... Mbia bile kötü oynadıysa varın gerisini siz düşünün.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR