Arif Çetin

Arif Çetin

İstikrar Şart

 

Geçen haftanın kopyası vardı 90 dakikada. Geçtiğimiz pazartesi Fenerbahçe karşısında Trabzonspor nasıl oynadıysa, Mersin İdman Yurdu da Trabzonspor karşısında aynısını oynadı. Takım halinde gidip geldiler. Bloklar arasında boşluk bırakmadılar. Özellikle ilk 45 dakika Trabzonspor’a oynama şansı vermediler.
 
                Geçen haftanın kadrosuna baktığımızda birçok değişiklik vardı. Mustafa Yumlu’nun sakatlığı dolayısıyla, Celustka savunmanın merkezine, iyileşen Serkan ise sağına yerleşti. Orta sahada Soner yeniden formasına kavuşurken, merakla beklenen Janko ise on birde kendisine yer buldu. Trabzonspor oyun kalitesi ve ilk on bir anlamında istikrarı yakalamak zorunda. Yoksa yavan bir sezon olur.
 
                Rakip takım ilk 45 dakikada Trabzonspor’un sağ tarafını felç etti. Mustafa Keçeli ve İvan de Souza ikilisi, hazır olmayan Serkan ve savunmayı unutan Yasin’in bulunduğu kanadı iyi kullandılar. Aynı üretkenlikleri ikinci yarıda da devam etti.
 
                Zokora konusunda Trabzonspor bir kez daha düşünmeli. Tecrübeli oyuncu hem maç seçiyor, hem de özellikle iç saha maçlarında takımın el freni konumunda. Zokora ile çıkmak isteyen savunma kurgusu Trabzonspor’u yavaşlatıyor. Sapara ve Soner’e giden toplar Zokora durağında 3-5 saniye de olsa bekliyor. Deplasman maçlarında Fildişili düşünülebilir fakat Avni Aker’deki bordo mavili orta sahada Zokora’nın yeri olmamalı. Bamba-Celustka ikilisi, maçın ikinci yarısında topu ikinci hatta üçüncü bölge ile daha çabuk buluşturdular. Zaten rakip kapanıyor. Defanstan çıkan toplarda sayısal olarak ta fazla oyuncu alternatifi olmalı.
 
                Diğer bir konu da Janko. Trabzonspor’un Janko tipinde bir oyuncuyu ihtiyacı var. Ancak takımın Janko’yu, Janko’nun da takımı anlaması ve algılaması gerekiyor. İlk yarıda 2-3 pozisyonda kendisine gelen yüksek topları indirdi Janko. Kenarlardaki Yasin ve Olcan, arkadaki Sapara ve Soner ikilileri dev golcüye yakın oynamayınca pozisyonlar rakip savunma arasında kaybolup gitti.
 
                Halil- Janko ya da Henriuqe- Janko ikilileri daha verimli olabilirdi. Yerli oyuncu sayısının az, yabancıların fazla olduğu Trabzonspor kadrosu, bu maç için Henriuqe- Janko ikilisini fırsat vermedi.  6 yabancı sınırı Şenol Hoca’nın elini zayıflattı. Maçın güzellikleri; tribünlerdeki taraftarlar ve Soner Aydoğdu’nun golüydü.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR