Arif Çetin

Arif Çetin

Hatalar zinciri

Çuvaldızı bu kez önce kendimize sonra karşıya batırarak başlayalım.

4-1 kazanılan Gençlerbirliği maçı da dahil olmak üzere orta sahanın savunma yönünde sıkıntı yaşandığı bariz. Beşiktaş, Rize, Eskişehir maçlarını göz önüne getirin. Her rakip orta sahayı sorunsuz ve rahat geçiyor. Ersun Hoca'nın artık bunu görmesi lazım. Bu işi kötü de olsa yapabilen iki adamın var. Biri Medjani, diğeri Salih Dursun. Aslında ikisinin de gerçek mevkisi değil. Haftalardır dile getirdiğimiz dengesiz kadro yapısının en net örneği. Ferhat Yazgan ve Soner'i orada kullanmak intihardır. Hem de 6-7 haftadır devam eden intihar.

Orta sahada Dalgakıran eksikliği

Öndeki oyuncuların top tutma, rakibe baskı yapma gibi özellikleri yok. Ekici, Özer, Yusuf, Sefa hepsi yumuşak tandaslı oyuncular. Yanal'ın ilk döneminde Serkan Balcı ve Cale her iki kenardan bolca hücuma destek veriyordu. O dönem savunmanın merkezindeki Egemen ve Giray ikilisinin en büyük destekçisi Hüseyin Çimşir idi.

Yanal'ın Fenerbahçe döneminde ise aynı kurgu. Gökhan Gönül ve Caner,  hücuma destek verse de savunmayı hazırlıksız yakalattırmayacak Mehmet Topal ismi her zaman yerinde.  Hüseyin Çimşir ve Mehmet Topal'ın yaptıklarını Ferhat Yazgan, Soner Aydoğdu, Cevin Constant, Fatih Atik ile yapma şansınız neredeyse sıfır. Bu yüzdendir ki, topu ayağına alan her rakip oyuncu Trabzonspor'u darmadağın ediyor.

Bu yüzdendir ki, maçların neredeyse çoğunluğunda Tranzonspor orta sahası rakip tarafından teslim alınıyor.

Bu yüzdendir ki, eldeki kötülerin iyisi Medjani yada Salih Dursun bu bölgede sürekli görev almalı.

Bu yüzdendir ki Yusuf Erdoğan her maçta iki ileri bir geri çekilmemeli.

Cardozo Sendromu

Biliyoruz ki Ersun Yanal'ın oyun formatında Cardozo yok. En azından Avni Aker dışında yok. Ama elde de başka seçenek yok. Sefa Yılmaz'ı santrafor olarak oynatma yanlışına Vahid Hoca'da düşmüştü. Yusuf soldan, Bosingwa ve Özer Sağdan getiriyor. Rakip savunma oyuncusu Kulusiç antreman rahatlığı ile her topu uzaklaştırıyor. Kim zorlayacak, kim kaleye itecek. Bakalım ligin ikinci yarısı neler gösterecek?

Geçtik diğer tarafa.

Afrika Uluslar Kupası'nın maç takvimi neredeyse iki ay öncesinden belli. Perşembe kupa, Pazartesi lig maçı diyerek bu güne gelindi. TFF'nin bordo mavililer için fırsat kolladığı apaçık ortada. Kadroda bulunan beş oyuncu Afrika Uluslar Kupası için takımdaki yerini alamıyor. Yönetim ise sessiz!

Tolga Özkalfa. Yeniden taktığı FİFA kokartı nedeniyle ayak parmaklarının ucunda yürüyerek maçı tamamladı. Sercan Yıldırım'ın pozisyonunda gözüne kar suyu mu kaçtı bilinmez ama kafasındaki tilkiler onu rahat bırakmadı. Zaten çivisi çıkmış hakem kararlarınnda bir mıh da o söktü. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR