Arif Çetin

Arif Çetin

Halil AltınGOL

Sakat oyuncuların sayısı, neredeyse sahada oynayanlarla eşdeğer. 3 güne bir maç oynayan takımın fiziksel ve mental  yorgunluğu var. Bu sezon takımın gol yükünü çeken kadroda yok.  Hafta içerisinde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde tamam mı devam mı mücadelesi verilecek. Kendi evinde Antalyaspor’a puan kaptırmış, en önemlisi de çok kötü oynayan bir Trabzonspor. Diğer yanda ligin zirvesini zorlayan Galatasaray’ı deplasmanda farklı geçen Gaziantepspor.

İşte bu atmosferde başlayan müsabakada Trabzonspor açısından her şey negatif görünüyordu. Geçen hafta yanlışları sahaya süren ve uygulayan Şenol Hoca, Gaziantepspor’un maç başındaki baskılı oyununu savuşturarak ilk dakikaları geçirmek istedi. Bunda da başarılı oldu. En büyük gol silahı Burak Yılmaz’ın olmadığı on biri bizlerde merak ediyorduk. Cech yeniden mevkisine kavuşurken, fazlaca tepki çeken Alanzinho yedek kulübesindeydi. Onur’umuz da haftalar sonra arkadaşları ile beraber soyunma odasının havasını kokladı.

Gaziantepspor, özellikle Cech’in bölgesinden Popov’la tehlikeli ataklar geliştirme niyetindeydi. Belli ki, Abdullah Ercan bu bölge için kafa yormuş. Ev sahibinde topu ayağına alan Trabzonspor savunmasının sol arkasına top atmak istedi.  Trabzonspor ise, Adrian ve Halil ikilisi ile Gaziantepspor’un sağ kanadına yüklendi.

İlk yarıda Gaziantepspor’un etkili ve arzulu futbolunu gördük. Trabzonspor’un orta sahada kaptığı toplarla çıktığı anlarda, hücum oyuncularının durağan kalması sıkıntı yarattı. Topsuz oyunu sevmeyen uç bölgedeki isimler, rakip savunmanın dengesini bozamayınca, bordo mavili ataklar Dany-Emre Güngör ikilisine gelmeden erdi.

“Adalet nedir? Ağaçları sulamak. Zulüm nedir? Dikeni sulamak” diyor Hazreti Mevlana. Trabzonspor’un bilge adamı Şenol Güneş, geçen haftalarda yaptığı dikeni sulama huyundan vazgeçerek doğruları yapmaya başlayınca adalet geri geldi. Pawell’in yerine oyuna giren Alanzinho takıma hareket getirdi. Ali’nin oyuna girmesiyle Halil en uca, Alanzinho ise Halil’in boşalttığı alana kaydı.

Haftalar sonra yeniden futbola merhaba diyen Paulo Henriuqe’nin geri dönüşüne sevinip, zorlu deplasmandan alınan bir puana sevinelim derken, Henriuqe- Halil işbirliğinden gelen gol, bundan iyisi Antep’te kayısı dedirtti. Zor maç trafiği ve formsuz oyuncuların çokluğunda gelen son dakika golü, Antep dönüşünü çok ama çok zevkli hale getirmiştir.

Hafta içerisinde oynanacak CSKA maçına da birkaç kelime edelim.  Bu maçı 3 puanla geçmekten başka çıkar yolumuz yok.  Sahada oynayanlar kadar tribünlerdeki on binlere de büyük görev düşecek. Biz inanıyoruz ve güveniyoruz. Avrupa, bordo mavi sevgiyi yaşamaya devam edecek. Gelin hep birlikte Avni Aker’i dolduralım. 90.dakikaya kadar takımımızı yalnız bırakmayalım. Tabii ki forma ile gelmek şartıyla… 

ariffinike@gmail.com

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR