Osman Kanber

Osman Kanber

Ha Sıkıntı!

Turkcell  Süper  Ligde şampiyonluğun derdi beni de gerdi.

Türkiye’nin gündemi Trabzon Fener’e maçı verecek mi? Vermeyecek mi?

Trabzon’un gündemi ise Trabzon Fener’e maçı versin mi? Vermesin mi?

Sanki Trabzon  hiç Fener’i yenmemiş ya da Fener hiç Trabzon'u yenmemiş gibi.

Fener  Trabzon’u yense Trabzon maçı  vermiş mi olacak. Mesela Umut Bulut Eskişehir maçında gördüğü kırmızı kart gibi bir kart görse birileri Umut maçı sattı mı diyecek? Ya da Egemen, Giray, Serkan  bir hata yapsa birileri onları mı yargılayacak.

Ya da Trabzon Fener’i yense Bursa için mi yenmiş olacak. Herkese kaçıran, Fener’e atan Umut Bulut; bu maçı da boş geçmezse Bursa için mi oynamış olacak.

Olayın güzel tarafı ise Bursa cephesi. Her fırsatta Trabzon’un büyüklüğünü tartışmaya açmaya çalışan Bursa cephesi. Daha dün Yusuf’un transferinde yaptıklarını unutmadığımız Bursa cephesi.  Bu hafta Başkanından  futbolcusuna ağızlarından bal damlıyor.  Bir haftalık bile olsa Bursalılardan bunları duymak hoşuma gidiyor. Gerçek düşüncelerinin böyle olmadığını bilsek bile.

Ama maçtan sonra ne diyeceklerini de bütün Trabzon biliyor. Şampiyon olurlarsa “Trabzon da kim 4. Büyük Bursa’dır”. Kaybederlerse “Trabzon'un yüzünden oldu”

Bursa’nın Beşiktaş’ı yenmesi normal sayıp garanti görüldüğü için herkesin merak ettiği soru Trabzonspor’un Fenerbahçe maçında ne yapacağı.

Fener mi şampiyon olur? Bursa mı şampiyon olur? Bu sorunun cevabı aslında Trabzonspor’un ve Trabzonun büyüklüğünü bilenler için son derece basit.

Horoz’a sormuşlar tavuk mu yumurtadan çıkar? Yumurta mı tavuktan? Valla demiş horoz “Ben polemiğe girmem işimi yapar geçerim”.

Bu ligin sadece bu hafta değil 40 yıldır horozu olan Trabzon polemiğe girmez işini yapar. Yener veya yenilir ama, Şampiyonluk yumurtasını kimin yumurtlayacağı umurunda olmaz.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR