Arif Çetin

Arif Çetin

Güzel Bitti

 

Beraberliğin Trabzonspor açısından yeterli olduğu bir karşılaşmaydı. Şenol Güneş’in kadro seçiminde de benzer bulgular yakaladık. Halil Altıntop’u orta beşlinin sağında, Adrian’ı Burak Yılmaz’ın arkasında tercih etmesinin sebebi de bu yönde. Halil’in oynadığı sağ çizgide sağlıklı bir Volkan Şen daha iyi sonuç verir. Yine aynı şekilde son haftalarda performanslarına bakıldığında Alanzinho, Adrian’dan birkaç adım önde. 

***

Ancak, Güneş’in orta sahayı kalabalık tutarak bol pas düşüncesi ve buna paralel arka alanda bulacağı boş noktalara Burak Yılmaz ve Olcan Adın’ı kaçırma planları vardı. Bir nevi Şampiyonlar Ligi’ndeki futbol karakterine büründü bordo mavililer. 

***

AYDUNUS İKİ KARARDA DA HATALI

İlk yarıda dişe dokunur iki pozisyon var. İkisinin de kahramanı Burak Yılmaz. İlkinde ceza sahası içerisinde İbrahim Toraman ile olan pozisyonu. Rakibinden hızlı davranarak topa dokundu ve avantaj sağladı. Toraman’ın ayaklarına doğru geldiğini fark ederek dizlerini büktü, düşerken Toraman’ın müdahalesi geldi. Yani hem topa dokunmada, hem düşünce bazında rakibinden önce davrandı.  Aslında devam etse, rakibi kendisini net bir şekilde bozacaktı.  Aydunus, Burak Yılmaz’ın daha Toraman gelmeden dizlerini bükerek pozisyon almasına inanmadı.  Böylece net bir penaltı güme gitti.

***

Diğeri ise kırmızı kart pozisyonu. Korner atışı sırasında Burak Yılmaz, Ernst’e faul yapıyor, bu açık. Ardından ikisi de yerde iken, Alman oyuncu Burak Yılmaz’a bir şeyler söyledi. Buna istinaden Burak’ta Ernst’in arkasında koşarak boğazına tokat attı. Burak Yılmaz, küfürden dolayı atıldıysa amenna. Aksi halde eliyle boğazına vurması sarı kartlıktı. O zaman Ernst’in yerde iken Burak’a söylediklerine ne demeli? Yardımcı hakem Kemal Yılmaz’ın heyecanı Fırat Aydunus’u net olarak yanılttı.

***

Ş.LİGİ OYUNU

10 kişi kalan Trabzonspor, Şampiyonlar Ligi’nden alışık olduğu işi iyi yaptı. Kapandı ve rakibine karşı pozisyon vermedi. Beşiktaş’ın savunma hatlarıyla da üzerine geldiğini gören Şenol Hoca, sezonun iki hayal kırıklığı yaratan adamı Adrian-Henriuqe değişikliğine gitti. Doğru bir zamanlama ve doğru bir tercihti.

***

Maçın 1-0 sona ereceği düşünülürken Olcan Adın’ın enfes golü derin bir nefes aldırdı. Demek ki Trabzonspor’da serbest vuruş kullanıp, skor sağlayan başka oyuncular da varmış. 

***

Maç sonu görüntüleri ise muhteşemdi. Şenol Hoca’yı uzun süredir bu şekilde görmemiştik. Özellikle geçtiğimiz hafta çok yıprandı. Sahaya koşuşunda 2002 Dünya Kupası’ndaki Senegal maçı sonrasını hatırladık. Ne diyelim, yorucu ama bir o kadar da saçma geçen sezonun finali de güzel oldu. Bu arada, Trabzonspor’da kaleci dışında her mevki için takviye ihtiyacı var.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR