Arif Çetin

Arif Çetin

Galibiyete Devam

Öncelikle belirtelim ki, yağmurluklu taraftarlar Avni Aker’i bir başka güzel kılıyor. Dünyanın en güzel iki rengi bordo ve mavi, yağmur damlalarıyla buluşunca bir başka güzel.

                ***

Taraftarın maç öncesinde sanal âlemde başlattığı büyüklük tartışması Samsunspor’a zarar verir. Kırmızı beyazlıların bu konudaki rakipleri başkaları olmalı. Trabzonspor’un ağabeyliği sadece bölgesel değil, ülke çapındadır. Bunu en iyi anlayacak ta bölgedeki kardeşleri olan Ç.Rize, Ordu, Samsun, Giresun hatta Zonguldak ve Karabük olmalı.

                ***

Maça dönersek beklediğimiz kadro sahada. Eldeki kadrodan ancak bu çıkar.  Marek Cech’in isabetli ortalarını görünce aklımıza Hjorve Cale geldi.  Hırvat Cale’nin bir sezonda yaptığı isabetli ortayı Slovak Cech ilk yarıda yaptı.

                ***

                Aykut üzerine koyarak devam etmeli. Genç oyuncu bu şekilde devam ettiği takdirde Zokora’nın eksikliğini hissettirmediği gibi onu bile unutturur. Colman ile iyi bir ikili oluşturdular. Önlerindeki dörtlüden en az ikisinden takım savunması anlamında yeterli katkıyı alabilseler, daha efektif olacaktı. Aykut, takımın hızlı atağa çıkması adına iyi toplar kesti, hızlı düşündü. Nazar değmesin, aynen devam.

                ***

                Gol sonrasında Giray’ın santra nöbetini de unutmayalım. Akıllı futbolcu her şeyi düşünmeli. Giray artık bu takımın tecrübelilerinden. Burak Yılmaz’ın penaltı pozisyonu bize inandırıcı gelmedi. Sonuçta da skora yansımadı.

                ***

                Tek farklı skorlar her zaman risk taşır.  İkinci yarıya daha derli toplu başlayan isim rakip Samsunspor’du. İlk yarı neredeyse hücumu düşünemeyen rakip, 45’ten itibaren orta sahayı ele geçirdi. Hızlı düşünen Trabzonspor, Olcan-Burak-Henriuqe üçgeninden ikinci golü buldu. Paulo, daha önceki maçlarda da arka direkte bulunmayı seviyor.  Hafta içerisinde iyi işler yapmasına rağmen skora katkı yapamamıştı. Bu defa istediği oldu ve iç sahadaki ilk golünü kaydetti.

                ***

                Farkın ikiye çıkmasıyla Samsunspor oyun disiplininden koptu. Trabzonspor’un hızlı adamlarının istediği şekle dönüştü oyun.   Sonrasında öyle goller kaçtı ki, akıllara zarar. Ama pozisyonlar bile taraftarı mest etti.

                ***

                Bu takımın kukübesi de zenginleşiyor. Galibiyetler geldikçe daha da güzelleşiyor. Daha Volkan Şen, Sercan Kaya gibi isimler de destek verecektir. Daha önce de yazdım. Galatasaray deplasmanına kadar kayıp beklemiyorum. Hatta bu galibiyetler zinciri İstanbul’daki o maçta bile pozitif motivasyon olacaktır.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR