Arif Çetin

Arif Çetin

Futbolda savaşan kazanır

Demek ki olabiliyormuş. Trabzonspor, kendi genlerinde bulunan hırslı, dirençli futbolu oynayabiliyormuş. Geçtiğimiz hafta son dakikalarda kazanılan Karabükspor maçı sonrasında fazlaca eleştirdiğimiz bordo mavili oyuncular, Mersin deplasmanında seksenli, doksanlı yılların Trabzonspor'u gibi oynadı.

İshak, Aykut ve Özer'in kulübeye çekilerek Mustafa Akbaş, Uğur Demirok ve cezası sona eren Medjani'nin forma giydiği Trabzonspor, tabiri caiz ise bu sezon ilk kez dişini gösterdi. Dirençli oyuncuları ile üstünlüğü yakaladı.

Ersun Hoca'nın Bosingwa'yı yine merkezde denemesi, Salih Dursun'u sağda, Medjani'yi orta sahanın savunma yönünde değerlendirmesi yine eleştirilecektir. Ancak, dün gecenin en önemli artısı, orta sahanın ayakta kalmasıydı.

ORTA SAHA BÖYLE OYNAMALI

Taraftarlardan uzun süredir tepki alan Fatih Atik'in Medjani'nin yanında ortaya koyduğu futbol alkış aldı. Orta sahanın merkezinde oluşan bu sinerji, hem savunmaya hem de hücum oyununa katkı sağladı. Önde oynayan Sefa, Mehmet, Erkan ve Cardozo'nun takım savunmasına yapamadıkları katkı, Fatih ve Medjani'nin dirençli oyunu ile nötr hale geldi.

Geçtiğimiz haftanın Özer ile birlikte en fazla eleştirilen oyuncusu Sefa Yılmaz'ın skora verdiği iki katkının yanında sağ koridorda her an oyunun içinde yer alması göze hoş görünen bir başka nokta idi.

Geçmişte örneğini sıkça gördüğümüz ve sporseverlerin daha çok "Sergen ve Şifo yan yana oynamaz" diyerek klişe hale getirdikleri replik, Trabzonspor'da "Özer ile Mehmet yan yana oynar mı?" şeklini almıştı. Evet, belki Özer ile Mehmet yan yana oynar, ancak son dört haftada gördüğümüz Özer'in değil Mehmet Ekici ile İniesta-Xavi ikilisi ile bile yan yana oynaması imkansızdı.

Dün de gördük ki, bu takımda savaşanlar, futbol tabiri ile ısıranlar oynamalı. Diğerleri seyretmeli. Trabzonspor forması kimseye tapulu değil. Bu formanın hiç bir kimseye de borcu yok. Asıl futbolcuların bu formaya, bu kulübe borcu var.

EKİCİ RESİTALİ

Mehmet Ekici, bu sezon oynadığı futbol ile Trabzonsporluların fenomeni haline geldi. Allah vergisi duran top yeteneği ile her maçta hem atıyor hem de attırıyor. Cardozo da bu sezonun en iyi oyunlarından birisini oynadı. Sahada verdiği mücadeleyi güzel bir gol ile süsledi.

Mersin gibi zor bir deplasmandan alınan beş farklı galibiyet önemli. Ancak bu serinin devam etmesi gerekir. İkinci yarının geneline bakıldığında Trabzonspor'un iyi bir çizgi yakaladığını söyleyebiliriz. Her iki kupada da kaybedilmesi üzücü olsa da, ligde yakalanan ivme alkışa değer.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR