Arif Çetin

Arif Çetin

Enerji Patlaması

Trabzonspor'un kazancağına inancımız tamdı. Ancak, ilk yirmi dakika dışında oynana futbolu ve bu skoru bekliyor musunuz deseniz, kimse evet diyemezdi. Ersun Yanal'ın hafta başından bu yana kendinden emin davranışları ve cesur duruşu, futbolcularda olan enerjinin patlamasını sağladı.

Sahaya çıkan kadroya isim isim bakıldığında Halilhodziç dönemine göre fazlaca bir değişiklik görülmedi. Sezonun en nefret edilen adamı Medjani, gerçek mevkisinde oynadı ve iki gol attı. Bir taraftarımızın sosyal medyada paylaştığı söz Medjani hakkında duygularımıza tercüman oluyor. "Attığınız iki gol, bazen tüm geçmiş günahlarınıza kefaret olur". Bunun üzerine birşey söylemenin anlamı yok.

Orta saha iyiydi
Futbolun orta saha ile kazanıldığını yıllardır yazıyoruz, söylüyoruz. Trabzonspor orta sahası ayağına top yakışan adamlardan kurulu. Salih Dursun'un ısıran, dirençli futboluna Özer Hurmacı, Kevin Constant ve Mehmet Ekici'nin topla dans etmesi eklenince seyre değer görüntüler ortaya çıkıyor.

Bosingwa'nın savunmanın sağından yüklendiği kadar, Musa Nizam'ın soldan yüklendiğini, Yusuf Erdoğan'ın soldan sprinterliğine Özer Hurmacı'nın sağdan eşlik etmesine, Cardozo'nun daha çok topla buluşturulmasını sağlayacak sistem entegre edildiğinde bu kadro efsane olur.

Sonuç olarak; Trabzonspor'un istediğinin fazlası İstanbul'da gerçekleşti. Bu başlangıç istikrar devam etmeli. Futbolu, bilen adamlar üzerinden izlemek de yazmak da keyif verici. Bu skor ve oyun devam ettiği sürece ligin favori takımı Trabzonspor olacaktır. Ersun Hoca ile birlikte her hafta daha da üzerine koyacağından eminim. Yeter ki, şu anda yakalanan ortam iç ve dış mihraklar tarafından 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR