Arif Çetin

Arif Çetin

Deplasmanda Kazanamamak!

Suriye'de şehit olan Maçkalı Astsubay Halit Avcı'ya başsağlığı dileyerek başlamak istiyorum. Milletimizin başı sağolsun. Mekanları cennet olsun. Allah bu memleketin birlik ve beraberliğini bozmasın inşallah. 

***
Önce Ziraat Türkiye Kupası, ardından Avrupa'da tamam diyen Trabzonspor'un önündeki tek hedef olarak Süper Lig kaldı. Geçitimiz hafta alınan Başakşehir galibiyeti ve Bursaspor'un üst üste kaybettiği puanlar sonrasında puan cetvelinde ilk dörde girmesini beklediğimiz bordo mavililer son dakika golü ile bu beklentileri boşa çıkardı. 
 
Maçtan teknik detayından önce dikkatimizi çeken bir konu var. Trabzonspor'da neden bu kadar çok sakat oyuncu var? Antremanlar mı ağır, yoksa sağlık ekibinde mi bir problem var? Ligin hazırlık devresinde Halilhodziç'in antreman programına göre hazırlanan oyuncular, devre arasında Ersun Yanal'ın programına ayak uydurmaya çalıştılar. Başakşehir maçını birlikte izlediğim bir oyuncuya bu soruyu yönettiğimde her iki hocanın antreman programlarının farklı olduğunu ve sakatlıkların arkasında bu farklılığın yattığını söylüyor. 
 
Dönelim maça;
Bu kadar çok sakat ve cezalı oyuncunun olduğu ortamda Deniz Yılmaz'ın sağ önde başlaması herkes için sürpriz olsa da eldeki en iyi onbir ile başladı Ersun Hoca. Kasımpaşa'nın öndeki oyuncularının Trabzonspor savunmasına yaptığı lokal baskılar, bordo mavili futbolcuların oyun kurmasını engelledi. Bu nedenle Aykut, Medjani ve Aytaç üçgeninde çok fazla geriye ve yana pas yapıldı. Bu da Trabzonspor'un hızlı çıkışlarını engelledi. 
 
Haftalardır arayış içerisinde olan orta sahada Aytaç ve Constant kurgusu da beklenenin altında kaldı. Daha ön bölgede adam eksilterek tehlike yaratması beklenen Erkan Engin ve Mehmet Ekici, takım savunmasını sekteye uğratmamak adına daha çok geriye geldiler. Cardozo'nun doksan dakikanın tamamında üç pozisyonu var.  Biri direğe takıldı, diğer ikisi kalecide kaldı. Hem de deplasmanda istediği üç pozisyonu bulmak kolay değil. Yakalıyorsan atacaksın. 
 
Alparslan atılmalıydı!
Cüneyt Çakır'ın ikinci devrede Kasımpaşalı Alparslan'ın Deniz Yılmaz'ın ayağına ısrarla bastığı pozisyonda gör(e)memesi maçın en kritik kararıydı. Bu pozisyonda Alparslan'ın kırmızı kart görerek rakibin on kişi kalması gerekiyordu. Hafta arasındaki Şampiyonlar Ligi yorgunluğundan mıdır bilinmez, Cüneyt Hoca bu pozisyonu gör(e)medi. 
 
Sefa, Özer ve Yusuf'un eksiklikleri, Bosingwa, Constant, Mehmet Ekici, Erkan ve Cardozo'nun da beklenenden uzak olması bu maçta kaybedilen üç puanın en büyük etkenleriydi. Trabzonspor bu maçta kazanmayı hak edecek oyun sergiledi mi derseniz cevabımız net olarak "Hayır" olacaktır. 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR