Arif Çetin

Arif Çetin

Çekirge Sıçramadı,Uçtu

 

           

Ayak topunu diğerlerinden daha cazip kılan bu olsa gerek. Doksan dakika boyunca hiçbir varlık gösteremeyen Trabzonspor vardı sahada. Koskoca ilk yarıda  rakip kalenin en az beş altı metre ilerisinden giden iki şut girişimi dışında futbol adına bir şey eremeyen bordo mavili takımın imdadına, Sivassporlu Ümit koştu. Doksan artı ikide Halil Altıntop'a yaptığı faul sonrasında Sapara'nın muhteşem golü ile belki de avuçlarının içindeki kupanın bir kulpunu Trabzonspor'a teslim etti.       

Hafta sonu Orduspor'u tek farkla geçen Trabzonspor için "skor iyi ama ya futbol" demiştik. Okurlarımızdan "Bu tür maçlarda oyundan çok sonucun önemi var" yönünde bolca eleştiri aldık. Trabzonspor'un içerisinde bulunduğu durumun farkında olarak bu görüşleri olumlu karşılayabiliriz. Ancak Sivasspor karşısındaki bordo mavilileri görünce, skor için azda olsa futbol oynamanın gerekliliğini yeniden hatırladık.           

Tolunay Hoca'nın Colman monteli orta saha kurgusu oyunun ilk onbeş dakikasında olumlu katkı verdi. Topla oynama konusunda bu kadar hünerli olan, Adrian, Colman ve Soner gibi üç ismin aynı anda sahada olması önemliydi. Ancak bu önem teoriden öteye geçemedi. Colman ve Soner sürekli olarak saklambaç oynadı. Bu ikiliye Volkan Şen'i de eklemeyi unutmayalım.            

Adrian'ın verimli olduğu bölgenin dışında sağ ve sol çizgide kalmasında ısrar edilmesi, Trabzonspor'dan çok rakibe fayda sağladı. Rakibin iki uzun merkez savunmacısı ile defansif orta sahaları arasında kaybolan Paulo Henrique'nin orta sahaya gelerek top alma çabaları sadece üşümemesini sağladı. Henrique'nin arkasında oynayan Adrian'ın daha verimli olacağını düşünenlerdenim. Çünkü Zokora, Colman ve Soner'in dağınıklığını birleştirecek ve Paulo Henrique ile kaynaştıracak tek tutkal Polonyalı Adrian'dır.          

Sonuç olarak, Sapara'nın golü olmasa kupaya şimdiden veda eden bir Trabzonspor'dan söz edecektik. 2-1'lik skor bizim düşüncemizi değiştirmedi. Trabzonspor hiçbir şey oynadığı sürece Sivaspor'u kupanın dışına itemez.           

Tolunay Hoca'nın zor durumda olduğunu biliyoruz. Maruldan ancak salata olur yada içine çiğ köfte koyabilirsiniz. Maruldan ızgara pirzola yapma merakınızdan lütfen vazgeçin. Midenizi bozar, sizi güçsüz bırakır ve yatağa düşürür. Gelecek haftalarda Adrian'ı sağbekte görme şansımız olur mu acep?  

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR