Arif Çetin

Arif Çetin

Bu Sezon Bitmiştir

 

           

Bu sezon yaşanan mücadele, puan tablosunun iç içe olmasından dolayı unutulmazlar arasında yerini alacaktır. Bir galibiyet yada mağlubiyet, sizi puan sıralamasında hayal edemeyeceğiniz yerlere götürebilir. İkinci yarıdan itibaren düşer mi, düşmez mi diye sorulan Trabzonspor'un geldiği nokta ortada. "Trabzonspor" ile "küme düşme" kelimeleri, büyük-küçük ünlü uyumları açısından ters. Bu böyle biline.            

Eskişehir karşısındaki Trabzonspor kadrosu ideale yakın isimlerden oluştu. Tolunay Kafkaslı Trabzonspor'un savunma ve merkez orta saha kurgusu artık oturdu. Onur- Serkan-Giray- Mustafa- Cech- Zokora-Soner yedilisi kadro istikrarı oluşturdu. Öndeki hücum ağırlıklı dörtlüde deneme sürüşleri hâlâ devam ediyor. Geçtiğimiz haftaya göre Halil ve Yasin onbirde değerlendirilmiş.           

Halil Altıntop, ilk iki dakikada biraz dikkatli olsa, son paslarda doğruyu uygulayabilse, Adrian'ı Eskişehirspor kalecisi Boffin ile karşı karıya bırakacaktı. Sonrasında Adrian'ın usta işi golü, bordo mavili takımın skor avantajı ile oynamasını sağladı. Rakip takımın Alper, Kamara gibi usta ayaklarının eksikliğine Erkan Zengin gibi hücumsal özellikleri zengin bir oyuncunun da sakatlığı eklenince oyun daha da kolaylaştı. Ancak, Trabzonsporlu oyuncular bu avantajı kullanamadı.          

İkinci kırkbeş dakikada Nuhiu'ya şişirilen yüksek toplarla sonuç almaya çalışan rakip Eskişehirspor, bordo mavili savunmadan dönen topların tamamına sahip olunca dengeler değişti. Trabzonspor'da ise, neredeyse hiçbir şey veremeyen ve huzurevi sakinlerini andıran Halil Altıntop ile Yasin Öztekin'in ısrarla sahada tutulmasına bir anlam veremedik. Oyuna müdahale gerekiyordu. Tolunay Hoca nedense top tutma yeteneği yüksek Adrian ve Olcan'ı dışarıya alma ihtiyacı hissetti. Sapara'nın oyuna dahil edilmesi ne kadar doğruysa, Adrian'ın oyundan alınması da o kadar yanlıştı.            

Sonuç olarak; haftalar sonra gelen deplasman galibiyeti, kötü sezonda kötü rüyanın bitmesini sağladı. Trabzonspor bu maçtan sonra Sivasspor kupa müsabakasına daha fazla odaklanmalı.          

22 Nisan 2011 günü Eskişehirspor - Trabzonspor maçı sonrası kalp krizi geçirerek hayata veda eden Mustafa Abimize adanan bu galibiyet, alınan üç puanın en anlamlı fotoğrafıydı. Yıllar geçse de, Trabzonspor kupalar, şampiyonluklar kazansa da, 2010-2011 sezonunda yaşananlar unutulmayacak. Unutulması da zor görünüyor.   Helal kazanç uğruna kaybedilen canlara selam ve rahmet olsun.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR