Arif Çetin

Arif Çetin

Bu kadroyla zor !

 

Aslında farklı bir şey yok. Geçtiğimiz hafta sonu Karabük’te zemin, maç saati ve santraforsuz Trabzonspor’a yoğunlaşmışken bugünün zor geçeceği belliydi. Trabzonspor’un kadrosu bu. Daha fazla ileriye gidemezsin. Rakip Videoton akıllı takım. Deplasman takımı nasıl oynaması gerekiyorsa haddini bilerek o şekilde oynadı. Hatta sert oyunlarına karşın birçok pozisyonda da bordo mavili oyuncuları azarladılar.

 

                Trabzonspor orta sahası Colman, Zokora ve Sapara’dan oluşuyor. Kenarlardaki Volkan ve Olcan’ın merkezdeki üçlüye pek faydası yok. İki bek, Serkan ve Celustka ise önlerindeki Volkan ve Olcan’a destek olma çabasında. Orta sahanın merkezindeki üçlü kendi kontrol noktaları olan orta saha çemberinde al gülüm ver gülüm yapıyorlar.  Bu alışverişler topun bordo mavililerde kaldığını gösterse de rakibin de işine geliyor. Çünkü ikinci bölge diye tabir edilen yerde Trabzonspor top çeviriyor. Hücum bölgesine ise izin yok.

 

                TOPLA OYNAMA YÜZDESİ YANILTMASIN

 

                Siz bu bölgede ne kadar topa hakim olursanız olun, sadece topla oynama istatistiklerine katkı yaparsınız. Öndeki hücumcular demirlemiş gemi pozisyonunda. Hareketlilik yok. Halil’in arkasında Volkan ve Olcan’ın ortasında görev alması beklenen Sapara, iki stoperin arasından çıkmayan Zokora’nın mevkisinde. Colman’ın ise ligin başladığından haberi yok.

 

                Zokora demişken, savunmadan çıkan topların olumlu kullanılması adına insiyatif alması güzel. Ancak takım oyununu çok yavaşlatıyor. Takımın hızlı çıkmasını engelliyor. Trabzonspor rakip sahaya dört pasla geçiyor. Zaten adamlar savunmalarından çıkmıyorlar. Onları dengesiz yakalamak gerekir. Zokora birçok pozisyonda el freni oldu.

 

                HOCA KARAR VERMELİ.

 

                Bir de hocanın artık karar vermesi gerekir.  Zokora ve Colman’ın önündeki adam kim olacak? Adrian, Soner, Sapara, Alanzinho. Ya da çift santrafora dönülecek. Çünkü her türlü hücum organizasyonlarında kilit nokta burası.  Halil’in Videoton savunması arasında kaybolup gitmesi, destek alamaması. Sağdan Volkan, soldan Olcan top getiriyor, Halil iki-üç savunmacı arasında kayboluyor. Halil’e en yakın adam, ceza sahasına 15-20 metre uzaklıkta. Savunmadan dönen topların tamamını rakip alıyor.

 

                Trabzonspor, Macar ekibini eleyip gruplara kalabilir. Ancak, öncelikle oyun planındaki kurgu ve isimler netleşmeli. Sezon başlamadan arayışa gitmek, başka arayışları getirebilir.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR