Arif Çetin

Arif Çetin

Bu Futbolla İmkânsız!

Öncelikle bugün şahadet mertebesine erişen beş vatan evladına Yüce Allah'tan rahmet dileyerek başlamak istiyorum. Mekânları cennet olsun.

Milletimizin başı sağ olsun.***

Futbolumuzdaki temiz kokuların etrafı sarmasından dolayı ligde play-off sistemi getirilince, Türkiye Kupası statüsü de bundan nasibini aldı. Bu yıl grup maçları yerine tek maç üzerinden üst tur bileti veriliyor. Tek maçlı eleminasyon sistemi üzerinden risk katsayısı yüksek bir yapıda Colman ve Burak'ın olmadığı kadroyu görünce endişe etmedik değil.

***

Çünkü Tolga- Onur değişikliği dışında Trabzonspor'un rotasyonu kaldıracak kadro derinliği yok.  Nitekim ilk 45 dakika sonrasında Burak Yılmaz'ı sahada gördük. Spor yazarı büyüğümüz Sedat Tunalı, Trabzonspor'un gol yediği dakikalarda twitter hesabında;  "Futbol kız evlat gibidir. Sen büyütürsün, elin oğlu alır götürür" yorumunu getirmiş.  Trabzonspor iyi oynamaya başlamış ve skoru değiştirmesi beklenirken, Antalyaspor'un golü geldi.

***

Trabzonspor'un bu sezon yan toplardan o kadar fazla gol yedi ki, şaşırmamak elde değil. Bu maçta forma giyen oyuncuların boylarını sizinle paylaşıyorum. Kulübün resmi web sitesinden aldım. Onur: 1.87,

Serkan: 1.73, Giray: 1.89, Celustka: 1.86, Cech: 1.80m. Daha önce bu bölgede görev yapan Tolga ve Mustafa Yumlu'nun uzunlukları ise bunlardan az değil, hatta daha fazla.  Trabzonspor gibi bir takımın artık bu tür golleri yememesi gerekir.

***

Burak Yılmaz'ın penaltı golü öncesinde Olcan Adın'a yapılan harekette penaltı kararı ne kadar doğru ise, Volkan Şen'in Antalyasporlu Minev'e yaptığı harekette penaltıydı. Hakem Süleyman Abay, Antalyaspor'un penaltısını vermedi.

***

On beşer dakikalık iki uzatmanın ilk dakikasında yenilen gol konsantrasyon eksikliğinden başka bir şey değil. Aslında o gol, maçın özeti. Antalyaspor kupada yoluna devam etmeyi, Trabzonspor'dan daha

fazla istiyor.   Trabzonspor daha çok kış yorgunluğunu üzerinden atmak

adına Antalya sahillerine gelmiş turist kafilesi edasındaydı.

***

Trabzonspor'un oynadığı (oynayamadığı daha doğru olur) futbolla, cuma günü yapılacak kura çekimine temsilci göndermesi zaten mümkün değildi.

Sonuçta, daha çok isteyen takım bir üst tura çıktı.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR