Gürol Ustaömeroğlu

Gürol Ustaömeroğlu

Aslanım Süheyl Batum

İşte siyaset böyle bir şeydir. Farklıdır. Hiçbir şeye benzemez. Televizyonlarda tartışma programlarına çıkarak pardon yanlış söyledim, televizyonlarda o programdan bu programa dört nal at koşturarak fikir savurganlığı yapmaya hiç benzemez. Kraldan çok kralcı olmaya hele hele akademisyenlik yapmaya hiç ama hiç benzemez..

 

Yıllarca işaret parmağını stüdyodaki konuklar ile ekran başındaki izleyicilerin gözüne gözüne sokarak üniversite kürsüsündeymiş gibi hukuk ve siyaset dersi verdiğini zannettin. Senin bu dilbazlığını gören yurdum insanı da bu düşüncelerine biat etmeye başladı. Demokrat Parti bile seni kendine genel başkan yapmak için fikir üretip durdu. Çıktığın o televizyon programlarında Eski Genel Başkan Hüsamettin CİNDORUK eskileri unutup, partisinin çektiği ızdırapları göz ardı ederek seninle fikir kardeşliği yaptı. Birbirinize saadetler dilediniz, methiyeler dizdiniz milyonlar önünde.

 

Sözüm ona orduya yapılan saldırıları ordudan çok sen göğüslemeye çalıştın. Ordu sustu sen konuştun. Ordu konuştu, sen daha çok konuştun. Ordu asgari müşterekte bile olsa hükümetle bir noktaya geldi sen haykırdın, nara attın televizyonlarda. Darbeyi savundun. Ama bunu teorisyen olarak direk söyleyemedin tabii ki. Akademisyen kimliğinle akademik cümlelerin arasına sıkıştırdın bu düşüncelerini. Anlayabilen anladı ziyadesi ile seni.

 

Bütün bunların sebebini anladık en sonunda; Derdin siyasete girmekmiş ve girdin. Sağdan gösterip soldan vurdun. CHP’yi tercih ettin. Dedik ki bize ne. CHP düşünsün bundan sonrasını. Ama o da düşünemedi ve seni sözcü yaptı. Belli ki o da senin bu süslü cümlelerinin girdabına kapılmıştı. Peki sen ne yaptın? Sen de bu görevine layık olmaya çalıştın. Hızlı başladın. Seninle aynı fikirde olmayan aydınlara rezil aydınlar dedin. Sırf evet dediği için Sezen AKSU gibi bir değere Sazan AKSU diyecek kadar küçüldün. Milletvekili olmadığın halde milletvekillerini aklınca yönlendirmeye çalıştın, Cunhurbaşkanının resepsiyonu için ben vekil olsam katılmam gibi komik laflar ettin.

 

Ama son lafın bombaydı be Süheyl BATUM. Hani kıskanç aşık olur ya. Kızı sever ama kimse ile paylaşmak istemez. Tıpkı Eski Genel Başkanı Deniz BAYKAL gibi..

Orduyu ordudan daha çok seven bir adam olarak orduya dokundurmayan bir adam olarak ordu için sarf ettiğin son cümleler tam sana yakıştı be BATUM. Ne dedin?

Dedin ki; Koca bir askeri yıktılar. Biz bunu asker sanırmışız, meğerse kağıttan bir kaplanmış. Meğer ABD içini oymuş bunun, koca bir ağacı yıktılar..vs,vs,vs..

Yani ordu seninle aynı fikirdeyken iyi, ama ordu asli görevine döndüğü zaman kötü.

Yok öyle yağma BATUM yok. Sen o göreve orduya hakaret etmek için gelmedin.

Eee milletin sanatçısına Sazan dersen sen de böyle şaşkın ördek oluverirsin.

Allahın sopası yok Aslanım Süheyl BATUM.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR