Arif Çetin

Arif Çetin

Alnınızdan Öpüyoruz

Futbol işte böyle bir oyun. Son maçlara gelindiğinde gruptan çıkmayı garantileyen İnter’den en fazla puanı alan takım olan Trabzonspor, yoluna artık UEFA Avrupa Kupası’nda devam edecek. Maç öncesinde otoritelerin beklentisi beraberlik üzerineydi. Dikkat çekilen yer ise İtalya’nın Milano kenti.

Tarihinde ilk defa Şampiyonlar Ligi arenasında boy gösterip 7 puanla grubu tamamlamak kolay iş değil. Evet, mahkum oynadı Trabzonspor. Lille takımı öyle bir geliyordu ki, diş ağrısı gibi. Biraz azalır gibi oluyor, bakıyorsunuz daha şiddetli olarak yeniden başlıyor. Aman Allah’ım o da neydi öyle. Değil sahadaki oyuncular, izleyen bizler dahi nefes almakta zorluk çektik.

Trabzonspor’un kadrosu bu. Baskı normal. Şenol Hoca elindeki kadronun kapasitesini biliyor. Stratejik oynadı hoca. Bir puanı yeterli gördü. Aksi halde eldeki, bulgurdan da olunabilirdi.

Bordo mavili formanın bu yılki oyun formatı belli. Rakip savunmanın arkasına ve arasına atılacak toplarla Burak Yılmaz’a pozisyon hazırlamak. Fırsat vermedi Fransızlar. Bizim uşaklar savunma yapmaktan, hücumu düşünecek durumda da değildiler zaten.  80.dakikada ilk korneri atmamızda bunun en büyük göstergesi.

Her alanda olduğu gibi dünyanın kuralı artık böyle. Kendi göbeğini kendin keseceksin.  Grubumuzun en iyi futbol oynayan takımı Lille kupa dışı kaldı. Oynadıkları futbolla vasatı aşamayan CSKA Moskova ve İnter ise bir üst tura çıktı.

Aslında çokta taktik - teknik konulara girmenin anlamı olmadığını düşünüyorum. O iyi oynadı, bu kötü oynadı zamanı da değil. Herkes görevini yaptı, elinden gelen en yüksek mücadeleyi gösterdi. Daha iyisi olur muydu? Neden olmasın. Ancak, gelinen noktayı da küçümsemeyelim. Biz Şampiyonlar Ligi tarihinde gruplarda sıfır puan sıfır gol istatistiğine sahip takımları da gördük.

Trabzonspor’umuz yine Avrupa’da kalmaya devam edecek. Adı süper olan kendi ligimizde yaşananları gördükten sonra futboldan soğuduğumuz noktada, bize yeniden futbolu sevdirecek. Avrupa arenasında dolar ve eurodan çok, alın terine saygı var.  Sahada alın teri dökenler orada boy gösteriyor, saha dışarısında dolar ve euro saçanlar değil.

Teşekkürler çocuklar, Bize bu onurlu ve tertemiz duyguları yaşattığınız için. Ama bitmedi. Yeni kulvarda UEFA Avrupa Ligi’nde, kara bulutlarla kaplanan ülke futbolunu bir GÜNEŞ misali aydınlatmaya devam edin. Korkmayın, doğru bildiğiniz yoldan dönmeyin.

Ne diyor büyük usta Neşet ERTAŞ; “Hapishanelere GÜNEŞ doğmuyor”

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR