Cenap Serdar

Cenap Serdar

Af mı çıktı!

Tutukluluk süresini düzenleyen Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) ilgili maddesindeki değişiklikle birlikte, Örgüt mensupları başta olmak üzere bir çok tutuklu sanık salıverildi, büyük bir kısmının çıkması için de çalışmalar sürüyor.

 Bu Ülke’nin kurtuluşu ve bağımsızlığı için yüzyıllarca mücadele etmiş şehit ve gazilerimizin akıtmış oldukları kanların boşa gitmemesi için, çoluk çocuğumuzu geçindirmek için almış olduğumuz parayı helalinden hak etmek için,  Yıllarca Ülkemizin her karış toprağında şerefle şanla çalışıp ölümün bile bizi yıldıramayacağı cesaretle olaylara karşı vermiş olduğumuz direncin karşılığı bu mu olacaktı?

Bizler! Yıllarca vatanımızın bölünmez bütünlüğü, vatandaşlarımızın özgürce mutlu şekilde güvenli bir ortamda yaşamaları için, ailelerimiz dahil bir çok şeyden fedakarlık yaparak, ülkenin her karış toprağında her türlü tehlikeye karşı koyarak görevimizi aslanlar gibi yaptık, bizler kimdik? Bu ülke için kendini feda etmiş isimsiz kahramanlar mı? Yoksa evcilik oynayan insanlar topluluğu mu?

Çalıştık, çabaladık, yeri geldi bir çok şeyimizi feda ettik, sonucunda bu ülkeye hainlik yapanları adalet önüne çıkarmayı başardık, şimdi ise hiçbir şey olmamış gibi cezaevlerinden ellerini kollarını sallaya sallaya çıkıyorlar, üstelik davul zurnalı törenlerle, peki yazık değil mi bizlere? Yazık değil mi bu hainler tarafından katledilen insanların ailelerine, yetim ve öksüz kalmış çocuklarına? Yazık değil mi bu uğurda şehit olmuş henüz bıyıkları yeni terlemiş gencecik Mehmetlere? Yazık değil mi kolunu bacağını, gözünü kaybetmiş gazilere? Yazık değil mi bu ülkeyi, Cumhuriyeti çok seven halkıma…..

Salıvermelerle ilgili olarak Yargıtay 9’ncu Ceza Dairesi Başkanı Mahmut ACAR şöyle diyor; “Biz kanunu uyguladık, her gün gidip imza atacaklar. Yurt dışına çıkış yasağı da konuldu. Cezalar onanırsa, tahliye edilen sanıkların tutuklanması gerekir. Sanıkları kaçırmasınlar” buyurun cenaze namazına denir buna, sen hüküm giyecekleri kuvvetle muhtemel olan sanıkları salıver, sonra de ki yargılanıp hüküm giyince geri geleceksiniz ha ona göre, kolluk kuvvetleri sizlerde sanıkların peşinden ayrılmayın cezalar onanır onanmaz tekrar yakalayın suçlu olanları, bunlar nasıl açıklama, bu şekilde kim gider imza verir, hüküm giyeceğini bilen hangi şahıs ülkeden kaçmaz, yahu bu adamlar delimi sizce, hele yargılamalar bir bitsin bu ülkede içeriye atacak hiç kimseyi bulamayacaksınız.

Kime inanıp ne için yaşayacağız artık bu Ülkede, geleceğimiz de artık yok olmak üzere, işçi, köylü, öğrenci kısacası her kesim rahatsız bu olaylardan, yeter artık nereye gidiyoruz, kimin ya da kimlerin emrindeyiz bunu açıklayın da bizde ona göre hareket edelim şaşırdık ve şaşkınız,

Cezaevlerinde ki bu salıvermeler kim ne derse desin kesinlikle örtülü bir “AF” dır. Göreceksiniz haberimiz olmadan yığınlarca insan boşalacak cezaevlerinden, sonrasında ne mi olacak onu hep birlikte göreceğiz,  umarım bu kararı alanlar, o kanunun altında kalmaz.

İmralı’daki vatan haini için bir arkadaşım yıllar önce şöyle bir şaka yapmıştı “Bir gün çıkar Başbakan olursa sakın şaşırma” Allah rahmet eylesin bu arkadaşıma şakası bile çok kötü diyerek çok kızmıştım o gün, ama bu gün yaşasaydı ona şunu sormak isterdim sen kahin mi yoksa Ajan mısın? Çünkü bu gidişle sıra İmralı’da ki haine ne zaman  gelecek diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Haktan, hukuktan ve Allahın adaletinden en çok bahseden, kul hakkı yemediklerini her sözlerinde ifade eden Hükümet yetkililerinden; Türk Halkının geleceği adına çıkartılan bu haksız kanunun lütfen düzeltilmesini bekliyoruz,  yoksa bu uğurda canını vermiş onlarca şehidin, gazinin ve bizlerin daha doğrusu Türkiye’nin kalbini bir daha onarılmamak üzere çok kıracaksınız.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR