Arif Çetin

Arif Çetin

2. Yanal dönemine doğru

Trabzonspor Belçika deplasmanından bir puanla döndü. Grubun en zayıf ekibi karşısında alınan beraberlik Avrupa'da devam etme adına ve kulübün içerisinde bulunduğu ortam düşünüldüğünde iyi olarak değerlendirilebilir.

Sahada oynanan oyundan çok maç öncesi ve sonrası yaşananlar gündemin ilk sıralarına oturuyor. Zaten bu sezon Trabzonspor'un oynadığı futbolu yazmak da, izlemek de zor zanaat. Trabzonspor futbol oynamıyor, kaprisli hocasının dünyadan farklı gezegendeki kurgularına katlanmak zorunda kalıyordu. Futbolcusu, yöneticisi ve taraftarı için de aynı durum geçerli.

Geçmiş geride kaldı. Önemli olan geçmişten ders çıkartıp geleceğe bakmak. Bu nedenle Lokoren mücadelesi ve Halilhodziç hakkında konuşmanın çöke anlamlı olmadığını düşünüyorum.

YANAL 3 HAFTADIR GÜNDEMDE

Hacıosmanoğlu'nun hoca değişikliği konusunda 3 haftadır Ersun Yanal ile iletişim kurduğunu biliyoruz. Tolunay Kafkas ile başlayan serüvende Mustafa Reşit Akçay, Hami Mandıralı, Vahid Halilhodziç'ten sonra şimdi de Ersun Yanal. Hacıosmanoğlu'nun başkanlık serüvenindeki 5. teknik adam.

Ersun Yanal'a karşı değilim. Daha önceki Trabzonspor macerasında iyi işler yaptı. Şampiyon kadronun temelini attı. Şenol Güneş ise o kadroyu doğru kurgulayarak sonuca ulaştı. Her ikisinin de emeği büyük.

YANAL'A YEDİRMEZLER!

Yalnız;

Ersun Yanal'ın Trabzonspor'dan ayrılış hikayesini yeniden gözden geçirmek gerekir. Çok değil şöyle 5-6 yıl geriye gidip o tarihlerdeki gazete küpürlerine göz atmalı. Yanal'ın Trabzon'da rahat çalışmasını engelleyen, rahatsız eden yapı (!) yine orada. Hem de daha güçlü bir şekilde. Trabzonspor'da kendilerinin istemediği her kişiye ve fikre karşı olan, Trabzonspor Kulübü'nü sadece kendilerinin sanan ve yaşanan başarısızlıklarda -ki Halilhodziç ve Hacıosmanoğlu dönemi başarısızdır- daha da kuvvetlenerek tozu dumana katan bu anlayış değişmediği sürece Yanal'ın başarılı olma şansı yoktur.

Sadri Şener ve Şenol Güneş'in göreve gelişleri ve ayrılışlarını  gözden geçirirseniz yine aynı yüzlerce karşılaşacaksınız. Dün Şenol Güneş'e yapılanlar bugün Ersun Yanal'a yarın Hami Mandıralı'ya yapılacaktır.

BENCE HAMİ'NİN HAKKI

Trabzonspor'un kaderi bu! İçeride küçük ama benim olsun diyenler, dışarıdakiler zaten malûm! Bugün kulübe başkan, yönetici, hoca kimi getirmeye çalışsanız, kimi göreve davet etseniz herkes şikayetçi. Şahıslar değişse de anlayış değişmiyor. Sıkıntı burada.
Ersun Yanal ile Trabzonspor daha başarılı olacaktır. Halilhodziç'e göre çok daha başarılı olacaktır. Tribünler futboldan zevk alacak, sürekli hücumu düşünen, şehrin karakterine uygun futbol yapısına dönülecektir.

Yazımın başlarında Ersun Yanal'a karşı değilim demiştim. Bana sorarsanız Halilhodziç sonrası o koltuk Hami Mandıralı'ya yakışır. O'nun hakkı.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR