Salih Çamoğlu

Salih Çamoğlu

Trabzon’u uçuracak kadro!

Genel seçim haziran 2015’te yapılacak.

Siyasi partilerde seçime yönelik hazırlıklar start almaya başlıyor.

AK Parti seçim startını geçtiğimiz hafta Erzurum’da verdi.

Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, il başkanları ile partinin seçim işlerinden sorumlu yöneticilerini toplayarak, kurtuluş savaşının mihenk taşı olan Erzurum kongresinin yapıldığı bu şehirden star verdi.

Gündeminden siyaset düşmeyen, Türk siyasetinde her dönem önemli yer tutan Trabzon’da kulisler de hareketlenmeye başlıyor.

İktidar partisi kulislerinde milletvekili aday listeleri bile konuşulmaya başlandı.

Ancak, genel seçimlerde milletvekili listelerine son şekli verilirken, sürprizlere de hazırlıkla olmak gerekiyor.

Siyasi kulislerde adı sanı geçmeyen isimlerin, listeler belirlendiğinde köşe başlarını tuttuklarına çok kez şahit olunmuştur.

2015 genel seçiminde oyları ile milletvekili sayısını artırıp, Anayasa yapacak veya Anayasa oylamasını referanduma getirecek sayıya ulaşmak için AK Parti önümüzdeki seçime bu bilinçte hazırlanıyor.

Hedefe ulaşabilmek için AK Parti milletvekili listelerini yaparken dikkat edeceği hususlar arasında, vatandaş tarafından sevilen ve seçildikten sonra icraat yapabilecek isimlere listelerde yer verecek.

Trabzon’un mevcut milletvekillerinden memnuniyetsizliği herkesin dilinde.

Milletvekili Faruk Özak’ın parti tüzüğünde yazılı olan üç dönem üst üste milletvekilliği yapan dördüncü kez aday olamaz şartına takılarak, önümüzdeki genel seçim sıralama dışı kalacak olması.

Bakanlık görevinden istifa eden Milletvekili Erdoğan Bayraktar’ın, yeniden milletvekili adayı olmam için Trabzon’dan Ankara’ya baskı olması lazım, böyle bir arzu oluştuğunu gördüğüm an memleketime hizmetten kaçmam şartı var.

İktidar partisinin diğer iki milletvekili, Safiye Seymenoğlu ile Aydın Bıyıklıoğlu’nun varlıkları ile yokluklarının belli olmaması, iktidar partisini Trabzon’da çeşitli alternatif arayışına itmektedir.

Herkes milletvekili adayı olabilir, bu yola giren isimlere neden aday oluyorsun diyemeyiz.

Ancak, iktidar partisinden Trabzon milletvekili listesi hazırlanırken, yeni dönemde kabinede yer alacak isim ya da isimlerin yer alması da gözden kaçırılmaması gereken hususlar arasındadır.

Milletvekili listesinin hepten yenilenmesi de gündeme gelebileceği gibi mevcutlardan Erdoğan Bayraktar’ın yeniden aday gösterilmesi de mümkün.

Hepten yenilenecek milletvekili listesinde kimler yer alacak, kabine için kimler göz kırpacak, genel seçimin faturasını kim karşılayacak, seçim sürecinde partiye kim, hangi yeni isim taşıyacak.

Bunların hepsi milletvekili listesi hazırlanırken gündeme gelecek, göz önünde bulundurulacak.

Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu mu Trabzon’dan liste başı olacak, ya da Yalçın Akdoğan mı Trabzon’a gönderilecek.

Bu isimlerin parti içinde geniş tabanları olmamasına rağmen, seçim sürecinde partiyi taşıyacak ve seçimden sonra kurulacak kabinede yer alması açısından bu iki ismin avantajlı olduğu bir gerçek.

Liste başı olacak ismi bulduktan sonra altını doldurmak daha kolay.

İktidar partisinde kimler milletvekili adayı gösterilirse gösterilsin, mutlaka ufku geniş, projeci, yatırımcı ve şehri için tuttuğunu koparan insanlardan oluşması lazım.

Erdoğan Bayraktar bakanlık koltuğundan gittikten sonra Trabzon’da yatırımların durduğunu, Ankara’da müracaat edildiğinde şehrin sorunlarını çözecek isim olmadığı söylemi iktidar partisi mensuplarına aittir.

İktidar partisi mutlaka şehrin ihtiyaçlarını Ankara’da karşılayacak olan isimleri milletvekili sıralamasına yazması lazım.

Görünen o ki, AK Parti haziran 2015 genel seçim sonucunun ardından da Türkiye’yi tek başına yönetecek gücü eline alacak.

Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi Abdulhamit Gül önceki gün basına yaptığı açıklamada, yapılan anket sonuçlarına bakıldığında AK Parti’nin oy oranının yüzde 51.7 civarında olduğunu açıkladı.

Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 52 oy alarak Cumhurbaşkanı olması, kendisinden sonra AK Parti ve hükümetin başına partiden en iyi tercih olan Ahmet Davutoğlu’nun getirilmesi, iktidar partisine büyük avantaj kattığı görülüyor.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR