Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Ölü toprağın galibiyeti !..

    Sırat köprüsün üstünde bir maç, Trabzonspor bir düşse, cehennemin dibine Veyl çukuruna inecek.

     Camia top yekün stres de idi Antalya maçı öncesi.

     Olcan,Serkan ve Colman,takımın 3 direk ismi cezalı, yok. Adrian ve Giray yedek kulübesinde başladı. Yazdan kalma bir hava pırıl pırıl 22 derece. Havalar bu yıl Trabzon’da kafayı yemiş.

     Takımın gerçek taraftarları tribünde, 25 bin kişilik Avni Aker stadyumunda yaklaşık

f1.jpg
aci.jpg
mor.jpg
sar.jpg
kurs.20121221113523.jpg

20 bin kişi var,gelenlere şapka çıkarttım. Gelmeyen 5 bin kişi ise iyi gün dostu, gerçek taraftarların fotokopileri yani ,inanmayanlardan…

     Peki onlar neredeydi ? Yazayım ; Hava güzel ya, köye çıktılar,kapının önünde çayırda çay içmeye. Bir diğerleri Zigana dağında piknikte, bir kısmı deniz kenarına inmiş güneşlenmeye, bazıları dere kenarına pike yapmış, inmiş ayağını dereye sokmaya.

Bu şehir ve takımı kol kola küme düşecek neredeyse, adamlar piyasada yok. Amannnn sende ciliğin, örneklerini sergilediler bu Pazar.

                                                       *

     Ev sahibi yine kötü başladı maça, konuk ekip ise isteksiz ,arzusuz ,bezgin, Allah razı olsun ne diyelim. İyi ki böyleydi Antalya.

     Alanzinho önce topu kaptırdı,sonra ısrarcı oldu takip etti, tekrar aldı, alır almaz pasını verdi, Volkan Şen’e sert vurmak kaldı. Bu gol olduğunda dakikalar 27’yi gösteriyordu.

    Golü Volkan attı zorla ama gol bence Alanzinho’nun , hiç kusura bakmasın.

    Tribündeki yaklaşık 20 bin kişi bir bağırsa var ya rüzgarından Antalyaspor denize uçacak ama maalesef. Deniz tarafındaki tribün bağırıyor, dağ tarafındaki destek veriyor. Maraton zaman zaman yardımcı oluyor. Kapalı tribün mü ? Onları saymıyorum, onlar misafir hepsi şehir dışından geliyor !.. Kızmayın onlara, açık saha tenis turnuvasının seyircisi, kuzu gibiler “ çıt ” ları çıkmıyor. Sessizzzzzz, sedasızzz , mışıl mışıl.

                                                       *

    Karşılaşmayı bilmem anlatmama gerek var mı ? İsteksiz iki takımın orta oyunu. Allah Trabzonspor takımına acıdı da 3 puan aldı.

    Halil,Volkan,Henrique 2.yarının ilerleyen değişik dakikalarında yerlerini  Aykut,Yasin ve Emre’ye bıraktı.

    Oyunun 83.dakikasında Henrique’nin altı pas içerisinde akıl dolu pasına gelişine yerden vuran  Yasin ” Yarabbi şükür ” dedirtti . Bir “ Ohhh ” çektirtti.

    Futbol camiasında bir benzetme vardır. Kötü gününde olan takım, zor bir hafta da bir galibiyet alırsa ona “ İyi cenaze yıkadın “ derler. Bu gece Trabzon takımı öyle kötü idi ki yine, anlayacağınız oda cenaze yıkadı.

                                                       *

    Hava sıcaklığı kırmızı beyazlıların istediği gibiydi,sıcaktı. Uğur İnceman,Isaac ve Tita’nın çabaları boş geçti. Şunu da belirtemeden geçemeyeceğim eğer Antalya takımı gününde olsaydı ve bir gol bulsaydı, inanın Trabzonspor takımı için  beraberlik altın olurdu.

    Bir ara konuk ekip, Trabzon takımını sahasına bile sokmadı. KTÜ Rektörü Prof.Dr.Süleyman Baykal’ın kendi okulunun öğrencilerini bir Tiyatro oyunu sergilemek için, okulun AKM salonuna sokmadığı ve dayak attırdığı gibi. Bu gurbet elde okuyan bu gariban öğrencileri karşınıza alıp, konuşmaktan aciz misiniz...

   Ya Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’e ne de demeli ? Giresun’da dün oynanan Türkiye Basketbol 2.ligindeki önemli  karşılaşma ( Yeşil Giresun :77 – Trabzonspor : 68 )  öncesi, spor salonuna sizin güvenliğinizi sağlayamam diyerek bordo mavili taraftarları ve 5 kişi hariç yönetim kurulu üyelerini salona sokturmamak için elinden geleni yaptı. Şimdi sormak lazım bu Valiye, Mars gezegeninden mi geldin ? Eğer kıçı kırık bir küçük salonda güvenliği sağlayamıyorsan, koskoca Giresun’un güvenliğini nasıl sağlayacaksın. Şu anda İç İşleri Bakanının yerinde olsam, sizi pazartesi sabahı derhal görevden almıştım.

                                                       *

   Tekrar bu geceki maça dönünce, yapacak bir şey yok,bu bordo mavi kadro ile bu sezon sonuna kadar berabersin. Son zamanlarda bu takımı seyredince hep 1461 Trabzon geliyor aklıma,  Başta Emrullah Kokoç ve Yusuf olmak üzere, Abdülkadir, Caner,Gökhan,

Göksu,kadir, Mehmet,Mustafa Tiryaki hatta Jebrin al kadroya, yeri ve zamanı geldi mi korkma sür sahaya.

    Sanki üzerine ölü toprağı atılmış bir şehir, ölü toprağı atılmış bir taraftar ve ölü toprağı atılmış bir takım. Daha dere geçilmedi, dua edin de haftaya  Ordu,Karabük,İBB ve Elazığ ekipleri puan kaybetsin. Sen Akhisar deplasmanına gidiyorsun, ligde aklanman için.

                                                     *

    Orta hakem Süleyman Abay’mı, yardımcı hakemlerinin yönlendirmesiyle zaman zaman yanlış düdük çaldı. Bazen gördüklerini bazen de görmediklerini verdi.

    İşin garibi son resmi 37 maçtır penaltı kullanamayan Trabzonspor takımı Guinness rekorlar kitabına girmek üzere, sanırım bu bir tesadüf değildir.

    Herhalde, siyah beyaz Futbol Federasyonu ve siyah beyaz Merkez Hakem Kurulu yemin etti. Trabzonspor lehine penaltı vermemeye.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR