Gürol Ustaömeroğlu

Gürol Ustaömeroğlu

Ohh... Yarasın

Geçen yıl çıkmaması konusunda görüş beyan edilip soğutmaya tutulan bedelli askerlik yasası bu günlerde ne yazık ki tekrar hazırlanmaktadır. Hükümet ve önceki Genelkurmay Başkanlarının çekimser kaldığı bedelli askerlik yasası bu yıl neden tekrar gündeme getirildi ve nasıl bir anda pişirilip kamuoyu önüne sunuldu şaşkınlık içerisindeyim. Belli ki mesele kapalı kapılar arkasında yeni Genelkurmay Başkanı ile konuşulup anlaşılmış iş kamuoyunun gazını alacak açıklamalara kalmıştır. Son aldığımız haberlere göre de bankalar 60 aya kadar vade seçenekleri ile bu bedeli kredilendirecek hazırlıklar yapıyormuş. Hem de kefilsiz, şartsız, şurtsuz.

          Ohhh yarasın….

          Askerliği ciddiye almayan ve bulanık su kurnazlığı ile yasaların her türlü açığından yararlanıp bu kutsal görevden ısrarla kaçan ülkemin vatandaşlarına müjdeler olsun.

          Her türlü spor müsabakasında, her türlü ortamda ilgili ilgisiz  “şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atıldıktan sonra gidilen gece kulüplerinde veya sinemalarda destek verilip, sevgi gösterisinde bulunulan Kenan DOĞULU’lara, Şahan GÖKBAKAR’lara müjdeler olsun.

          Param var, nasıl olsa mutlaka bir gün bedelli çıkacaktır deyip bu ülkede helali ile askerlik yapanları enayi yerine koyan ülkem vatandaşlarına müjdeler olsun.

          İnanılır gibi değil.

          Efendim bu bir yaraymış, ülkenin sırtında kamburmuş, muhataplarının yaşları geçkinmiş vs, vs, vs…Bırakınız bu işleri kardeşim bırakınız. Bu insanlar şimdiye kadar neredeydiler? Yaşları niye geçkin oldu bu insanların. Yukarıda adlarını zikrettiğim sanatçı bozuntuları ve diğerleri bu ülkenin nimetlerinden yararlanırken ve ceplerini trilyonlarla doldururken benim hükümetim, benim genelkurmayım neredeydi? Muhtemelen ya o sanatçıların konserlerinde ya da son filmlerinin galasındaydılar.

          Sevgili okuyucularım bu bedelli askerliğin adı kan parasıdır. Bunun başka bir adı yoktur. Bu memlekette bu kadar şehit ve gazi var iken, binlerce genci ailelerinin koynundan alıp sınır boylarında talim yaptırırken alınan bu son karar kim ne derse desin günahtır. Hak geçeceğinden korkulduğu için de para alınmaktadır. Yani binlerce hayatın karşılığında devlet kan parası almaktadır. Bu dünyada böyle de eğer inancınız varsa diğer tarafta durum ne olacaktır onu da orada göreceğizdir mutlaka..

          Bir diğer sözüm de bankalara;

          Vallahi helal olsun size ey bankalar. Bu milletin parası, hakkı, hukuku sizlere helal olsun. İyi gününde kapısını aşındırdığınız alnı açık başı dik hayat mücadelesi veren esnafı kötü gününde fişleyip, ümüğünü sıkıp canını alırken bu ülkeyi ve vatan görevini ciddiye almayan sanatçı bozuntuları ve para babalarının yanında olmanızı gün gelecek bu tarih yargılayacaktır. Gerçi siz işinizi bilirsiniz. İnsanlarda sizi yargılayacak derman ve takat bırakmamakta da üstünüze yoktur. Bütün şirinliğinizle yarın sizi yargılayacakların öyle ya da böyle gönüllerini almasının da yolunu bir şekilde bulursunuz. Para ve güç sizde çünkü..Ayrıca ortada 2 milyar Euro’luk bir gelir söz konusu. Böyle bir gelir olacak iken hak, hukuk, acıma, adalet de neyin nesiymiş ki?  

          Yapamadığın değil yapmadığın vatan görevinin ödüllendirildiği bir ülkede masum gençlik yine de askere gider evet doğru. Ama kaçı şevk ile kaçı gücü olmadığı için zorunluluktan gider bunu bilemeyiz. Bildiğimiz ve sürekli tanık olduğumuz tek şey ise bu gidenlerin şerefiyle şehit ya da gazi olup ana kucağına döndüğüdür...        

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR