Cenap Serdar

Cenap Serdar

Kahinlerin! Deprem Senaryoları

Son zamanlarda hemen hemen her gece bazı TV kanallarında ya da çeşitli basın yayın organlarında;

 “Çalışmanın koordinatörlüğünü üstlenen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu'nun çalışmayla, İstanbul depreminde yıkılması veya önemli derecede hasar görmesi beklenen binaların tespiti amaçlandı. Depremin 7,5 büyüklüğünde olması durumunda ağır hasar görecek ve yıkılacak binaların oranı kıyıdaki Zeytinburnu'nda yüzde 57 (8 bin), iç kesimdeki Bayrampaşa-Bahçelievler-Güngören ilçelerinde de yüzde 51 (22 bin 540). Fatih ve Küçükçekmece ilçelerinde bu oran yüzde 30. Fatih'teki 17 bin betonarme binanın 4 bin 700'ünün, Küçükçekmece'de 1. derece deprem bölgesindeki 25 bin betonarme binanın da 8 bin 50'sinin 7,5 büyüklüğünde deprem olması durumunda ağır hasar görmesi veya yıkılması bekleniyor.”

şeklinde   yapılan  bu ve buna benzer bir çok deprem senaryolarının hangi amaca hizmet ettiğinin akla, mantığa gelir yanı yok. Ne yapılmaya çalışılıyor depremi birileri mi gerçekleştirecek  anlam vermek imkansız, gerçi ABD  ve Rusya"nın istedikleri yerlerde deprem yapabilen teknolojiye sahip olduklarını duymuştum, acaba bunların bu Ülkelerle bağlantılarımı var, deprem anlaşması  mı yaptılar?

Depremin kaç şiddetinde olacağı, kaç kişinin öleceği ya da yaralanacağı, hangi bölgelerde ne kadar binanın yıkılacağı, en az zayiatın nerelerde olacağı falan filan işte, pes doğrusu bu yaptığınız nedir?sizler kahindiniz de haberimiz mi olmadı yoksa, yok kahin değilseniz neden depremin bir an önce gelmesi için çığırtkanlık yapıyorsunuz.

Düşünebiliyor musunuz, güzelim İstanbul"da yaşayan ailelerin halini, anne ve babaların her gece çocuklarının, evlerinin ve mallarının yok olacağı düşüncesiyle sabahladıklarını,  ya çocukl ar onlar da ölüm korkusuyla kabuslar içerisinde tatlı uykularından uyanışlarını, yazık değil mi!

Deprem olacak diye bangır bangır bağırıp İstanbul"da bir kısım yerlere acaba rantlar mı sağlanmaya çalışılıyor, yoksa hani ucuz tarifeli bina ve arsa satışı mı ne dersiniz ?  olamaz mı yani, ancak bu senaryolar daha öncede yazılmıştı umarım İstanbul"da yaşayan halk bu tuzaklara tekrar düşmez.

Öncelikle deprem için devletimiz organlarının sürekli çalışmalar yaptığını biliyoruz. Deprem hakkında sağlıklı açıklamalar ancak bu kurumlar tarafından yapılabilir, iyi de açıklamaları genelde kimler yapıyor, kendisini sözde  deprem bilimcisi sanan kıyamet habercisi bir kısım şahıslar ile TV habercisi, iş buralara  kadar gelmiş çok yazık çok, nedense dikkatler sürekli İstanbul"a çekiliyor peki bu arada İstanbul dışında olan depremler hakkında neden önceden bilgileri olmadığı da bir muamma örnek; Elazığ depremi (ölenlere rahmet, yaralılara sağlık diliyorum )

Bırakın bu deprem senaryoları ile uğraşmayı da, esas amacınız ne? onu açıklayın, eğer bir amacınız yokta bunları öylesine yayınlıyorsanız; Zaten çeşitli sıkıntılarla bunalmış halkımın kafasını birde deprem senaryoları ile yalan yanlış meşgul edip durmayın, ah almayın, Allah muhafaza deprem onların bulunduğu bölgede değil de, sizin olduğunuz bölgede olursa ne yapacaksınız o zaman?

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR