Cenap Serdar

Cenap Serdar

İki Yüzlü Trabzon

Trabzonspor, taraftarını öldürüp öldürüp diriltmeye devam ediyor. İnter maçı ile başlayan bu durum Lille maçıyla devam etmiş ve son olarak ta Eskişehir maçında ayyuka çıkmıştır. Öyle anlaşılıyor ki taraftarların sezon boyunca takımın bu oyununa alışması gerekiyor. Sinirlerimize ve kalbimize hakim olup, takımı desteklemeye devam edeceğiz, güç gelen başarılar tatlı olur misali  umarım sezon sonunda doya doya yaşarız şampiyonluğun tadını.

Eskişehir maçının ilk yarısında sahada ne yaptığını bilmeyen bir Trabzon vardı ancak, Şenol GÜNEŞ devre arasında soyunma odasında takıma ne yaptıysa  ikinci yarı  sahada her şeyiyle oturmuş bir takım vardı ve sonucunda da 3 puanı bileğinin hakkıyla hanelerine yazdırmayı bildiler.

Trabzonspor henüz sistem ve uyum konusunda bir sıkıntı içersinde, bunda Şampiyonlar liginde oynamamın da payı var ancak, bu hususların 4-5 hafta sonra giderilebileceği ve sonucunda da süper bir Trabzonspor izleyeceğimize inanıyorum.

Trabzonspor’un bu sezon da hakemlerden çok çekeceği var, Eskişehir maçının hakemi Yunus YILDIRIM, maç sırasında verdiği ve vermediği kararlarla taraftarı adeta çıldırttı, Trabzon’a karşı geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi aleyhte yanlı tutumundan hiçbir şey değiştirmeyen YILDIRIM Trabzonspor’un ataklarında rakip takımın sert faullerine sırtını çevirdi, penaltı pozisyonu sırasında ise sanırım yine “ ben penaltıya inanmıyorum , penaltı gibi değil pozisyon” deyip es geçti. Bu zihniyetteki hakemler için Yönetim mutlaka bir izleme komisyonu kurup sezon başı itibarıyla takım için verilmeyen penaltılar ve fauller ile rakip takımların lehinde çalınan yanlış düdükleri mutlaka dokümante ederek, zamanında  TFF’na  göndermeli ve bu şekilde Trabzon’un haklarını korumalıdır. Eğer bu yapılmaz ise sezon boyunca çok ahlanıp vahlanırız.

Şike olayları ile çalkalanan bazı kulüplerin, ne yazık ki Trabzonspor’a karşı kinleri hala devam ediyor. Özellikle Fenerbahçeli bayan taraftarların küfürlü tezahüratları bunu ortaya koymuştur. Bu tür sıkıntılar sezon boyunca devam edecektir. Trabzon taraftarlarını tahrik edip olaylar çıkartmaya sonucunda da Trabzonspor’a ceza verdirmeye çalışacaklardır. Bu nedenle, ister iç sahada ister dış sahada olalım, taraftar olarak  bir eyleme kalkışmadan önce mutlaka bir müddet düşünüp eylemden vazgeçmek suretiyle takımın ceza almasını önlersek, o zaman çok daha büyük taraftar oluruz.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR