Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Hami’nin radikal kararları…

Galip gelirse ev sahibi ligde 4. sıraya yerleşecek.

Karşılaşma bayanlara ve çocuklara açık, hava soğuk ama yine yalnız bırakmadılar.

Trabzonspor’un karşısında son 4 maçında sahadan galip ayrılan Gençlerbirliği var. Boru değil yani, Gençlerbirliği.

Keşke Ankaragücü’de aramızda olsaydı. Üzülme Ankaragücü seni bu hale düşürenler utansın.

Yakında dilerim sende aramızda olursun.

                                     *

Ev sahibinde Fatih, Kadir, Janko, Abdulkadir yok. Bamba sakat, Colman ve Zokora bu maçta kadro dışı. Eşi rahatsız olan Malouda ek izin istedi. (Hava değişimine mi gitti !..)

Konuk ekip iyi başladı, ne olduysa orta saha oyuncuları Özgür sakatlanıp çıktıktan sonra oldu. Gençler geriye, 1. bölgeye yaslandı.

23. dakikada Bosingwa topla rakip ceza alanına girdi. Ermin Zec, top yerine Bosingwa’nın ayağına tabanı yapıştırınca, Özgür Meral penaltıyı gösterdi. Adrian ve 1-0…

                                    *

Zokora’nın düğününe izinsiz gitti, sonra özür diledi. Kulübeye giren Henrique bi tarafa, Hami hoca niye Yusuf ile ilk 11'de başlamadı önce anlayamadım.

Hami hoca, düğüne izinsiz giden cazcı kardeşlerden diğeri, özür dilemeyen Colman’ı kadroya almayıp, Henrique’yi yedek soyundurmasını  ne kadar anladımsa, Yusuf’u ilk 11'de neden tercih etmemesini o kadar anlayamadım.

Ama takımın en hızlısı Yusuf’un problemi yoksa, ilerleyen dakikalara saklanması da bir oyun mantalitesi olabilir diye de düşünmedim değil.

                                    *

Özer, Alex, Olcan ve Bosingwa iyi çalıştı. Ortaya istekli bir mücadele koydu.

İlk yarının son dakikasında rakibiyle çarpışan kaleci Onur yerde kıvranınca, korkuttu.

İkinci yarıda tam isabet, ardı ardına 3 değişiklik bordo mavililerden, yerinde ve zamanın da oldu.

Emre yerini Henrique’ye, orta sahada gedik vermeye başlayan Adrian yerini Yusuf’a, Zeki Yavru'da formasını Gökhan’a teslim etti. Tam bir doğru karar.

Bu işlem bittiğinde karşılaşma da 70. dakika geri de kalmıştı.

                                       *

Bu doğru yapılan 3 değişiklik, bordo mavililere 75. dakikada 2. golü getirdi.

Günün adamı Özer kesti. Henripue’de boş köşeye vurdu ve kendini af ettirdi. Bu gol stadyumdaki ve saha içerisindeki herkesin stresini bir anda sıfıra indirdi!..

Golden sonra Alex’ in şutunun yan direkten geri gelmesi, en çok bu oyuncu adına beni üzdü. Henrique’nin bom boş kale yerine meşin yuvarlağı üstten auta atması da, 10 yıl sonra spor programlarında kaçan ilginç gol görüntülerinde, sanırım ekranlara getirilir.

Başkent ekibi kırmızı siyahlılar da, Mehmet hocanın saha kenarından gönderdiği  varyasyonlarda son toplarda kendileri adına sonuç getirmeyince, Trabzonspor nihayet ligde önemli bir yere 4. sıraya yerleşti.

                                    *

Yusuf’un yorgun defans önünde 85. dakikada attığı depar  ve 3. gol ise, üstte yazdığım gibi  Hami’nin Yusuf’u taktik gereği 2.yarıya sakladığını gösterdi.

Orta hakem İlker Meral oyuncular kadar koştu, pozisyonları yakından takip etti bir tebrik de ona.

Bu galibiyet bu soğuk Nisan gecesinde camianın da içini ısıttı dersek, yeridir ama herkes bilsin ki bu üç puan maçın öncesinde ve oyun içerisinde aldığı net radikal kararlar için Hami’nin dir.


Trabzon, Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için hafif raylı sistemi acilen bekliyor.


 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR