Gürol Ustaömeroğlu

Gürol Ustaömeroğlu

Fenerbahçe ve güvenlik

Trabzonspor’un birinci lige çıktığı günden bugüne İstanbul’da ikamet eden nam-ı diğer üç büyük futbol kulübü arasındaki müsabakaların tadı her zaman başka olmuştur. Fenerbahçe Futbol Takımı ile olan müsabakaların tadına ise hiç doyum olmaz. Çünkü Trabzonspor 35 yıl öncesinin maddi manevi şartları altında özellikle amatör ruhla Fenerbahçe’ye bütün karşılaşmalarında adeta kök söktürmüştür. Bu amatör ruh ona ayrıca dördüncü büyük ünvanını da getirmiştir.

Futbola olan ilgim seviyeli bir taraftarlıktan öteye gitmemektedir. Yani Trabzonspor’u damarlarımda hissederim ama ona olan sevgimin mantığımın üstüne çıkmasını engellerim. Herkes de beni böyle bilir ve tanır. Kendini paralayan, küfrü bir kişilik özelliği haline getiren taraftarları hiçbir zaman anlayamamışımdır. Bundan sonra da anlamam mümkün görülmemektedir. Ancak doğal davranamayan yalnızca taraftar olmayınca mesele bir başka boyut kazanmaktadır;

Pazar günü Fenerbahçe Futbol Takımı kentimizin konuğu idi. Geçmişteki tatlı rekabete şike soruşturması sebebi ile karşılıklı salvoların yaşandığı bir ortam dahil olunca doğal olarak bu karşılaşmanın önemi bir başka artmıştır. Ancak bir uygulama oldu ki artık pes dedim. Fenerbahçe futbol takımını Trabzon’a getiren uçak havalimanına inene ve bu takım konaklayacağı otele hareket edinceye kadar havalimanında alınan güvenlik tedbirlerini şaşkınlıkla izledim.

Otomobillerin aranılması, kimlik kontrolleri, ..vs ne demektir?

Birleşmiş Milletler Toplantısı mı yapıldı da haberimiz olmadı?

G8 zirvesi için yabancı devlet adamları mı geldi?

Cumhurbaşkanımızın veya başbakanımızın geldiğinde dahi böyle bir uygulama yapılmazken bir futbol takımı için havalimanına giriş ve çıkışların olağanüstü neredeyse kırmızı alarm ile denetleme altına alınmasının anlamı nedir?

Fenerbahçe futbol takımı ve yöneticilerinin üstelik devlet eliyle gözümüzde büyütülmesinin sonu ne zaman gelecektir?

Bu gösteriş kimedir?

Bu abartılı ev sahipliğinin onda hatta yüzde birini İstanbul bize yapmakta mıdır?

İstanbul gibi her an terör tehdidi altında kimin ne yapacağının belli olmadığı bir megapol kentte dahi Trabzonspor için güvenlik tedbirleri nasıl alınmaktadır?

Medeni ülkelerde eğer bir kitlesel terör şüphesi yoksa bakın bakalım ortada bir tane güvenlik mensubu görebilir misiniz? Devlet ortamın güvenlik tedbirini alır ama hiç ortada gözükmez. Arama, durdurma, kimlik sorma gibi üstelik bir futbol takımı uğruna vatandaşını aşağılayıcı hiçbir muameleye girmez.

Yaklaşık 9 aydır ülkemiz şike soruşturmasını takip ediyor. Ortada büyük haksızlıklar Trabzonspor’a verilmeyen bir şampiyonluk var. Buna rağmen bu maça kadar Trabzonspor Taraftarının abartılı bir hareketi olmamıştı. Ama bu son karşılaşmada sinirler gevşedi hatta koptu. Ne yazık ki bunda alınan olağan üstü güvenlik tedbirlerinin etkisinin de olmadığını hiç kimse iddia edemez.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR