Cenap Serdar

Cenap Serdar

Canlı bomba uzaylı mı?

PKK’lı  terörist üzerindeki bombaları İstanbul’un göbeğinde polis noktasında patlatarak çok sayıda polis ve sivilin yaralanmasına sebep oldu. Bu olaydan sonra yapılan açıklamalarda ; Olayın başka bir örgüt tarafından yapılmış olabileceği ihmali üzerinde de duruldu, ilk aşamada bunu düşünmek son derece doğruydu ancak teröristin kimliği ve tandansı belli olduktan sonra bu PKK’nın işi değil, çünkü  PKK bu eylemi üstlenmedi demek ne kadar doğru bunu anlamak çok zor,  kaldığı evde ele geçirilen bomba yapımında kullanılan materyaller ve teröristin uydu aracılığı ile almış olduğu talimatlar, PKK’nın bu olaydan sorumlu olduğunu apaçık ortaya koymuştur.

Dikkat edin bombalı eylemin ve ateşkesin uzatma zamanlaması arasında ne kadar kısa zaman olduğunu göreceksiniz. Bu eylemle PKK şunu demek istemiştir “ben hala büyük tehdidim, istersem Türkiye’nin göbeğinde de eylem yapar ortalığı kan gölüne çeviririm, ama şimdilik İmralı’dan gelen emir doğrultusunda hareket edip, ateşkese bağlı kalmalıyım, bunun kıymetini bilin”   

Devletin  güvenlik birimleri, PKK’nın bu eylemi gerçekleştirdiğini net şekilde açıklayıp, halkı yatıştırmalıdır. Bunun arkasında başka bir örgüt aramak halk üzerinde “ yeni bir acımasız örgüt mü çıktı, bundan sonra halimiz ne olacak, ne zaman nerede yeni bir bomba patlayacak, çocuklarımızı ailemizi nasıl koruyacağız paranoyasına dönüşür Allah korusun.

 Bu kesinlikle PKK’nın  işidir. Daha önce PKK’nın  eylemsizlikle ilgili açıklaması üzerine yazdığım yazının bir bölümünde;

PKK Ateşkesi kullanarak güç depolamaktadır. Kış  gelmeden top yekün yeni baştan varım demek için çok büyük eylemlere kalkışacak ve bu eylemler sonrası, kış ayının başlamasıyla birlikte yeniden inine çekilerek idari,mali ve lojistik gücünü takviye edecek, Bahar ayının gelmesiyle birlikte yeniden saldırılarına başlayacaktır”

“PKK son dönemde aldığı darbelerle, idari, mali ve lojistik açıdan çok büyük güç kaybına uğramış, ayrıca İran ile sürdürülen ortak operasyonlar sonucu elde edilen başarılar, örgüt içerisinde baş gösteren yönetim zaafına da bağlı olarak, PKK militanlarının umutsuzluğa düşmesine sebep olmuş ve  bazı PKK militanları örgütten kaçarak teslim olmuştur. Örgüt içerisindeki bu karmaşa ve çözülmelere örgüt yöneticilerinin sert  tutumları da çare olamayınca yeni bir strateji ortaya koymak zorunda kalınmış ve  ateşkes senaryosunu uygulamaya geçirmişlerdir”

hususlarını açıklayarak, bu tür eylemlerin olabileceğini değerlendirmiştim.

Yine söylüyorum PKK, idari ve  mali açıdan sıkıntı yaşamaktadır. Örgüt içerisinde  panik yaşanmaktadır, kuvvetlenmek için   zamana ihtiyaçları vardır. Bu zamanı da  İmralı’ da ki ele başının açıklamalarıyla sağlıyorlar.  PKK bundan sonra var olduğunu göstermek amacıyla,  Ülkenin değişik yerlerinde zaman zaman münferit  eylemler gerçekleştirip, üstlenmezse hiç şaşırmamak gerekiyor.

 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR