Trabzonspor yönetimi Bjelica'nın önünü açmalı

Tamer Atasoy yazdı.

Trabzonspor sezonu fiilen bitirmese de, birçok oyuncu zihinsel anlamda sezonu bitirmiş durumda.

Hep diyoruz ya, "Yeni sezonun kadrosu şimdiden planlanmalı" diye. Bunu yapmak için ille de transfer dönemini beklemeye gerek yok.

Her ne kadar Bjelica, "Takımı ve oyuncuları tanıyarak karar vereceğiz" dese de, yeni sezonda kadroda yer almayacağı kesin olan oyuncular var. Trabzonspor'un bu sezonki hafızası Bjelica ile başlamadı. Hangi oyuncunun takıma ne verebileceğini ve yeni sezonda olup olmaması gerektiğini aşağı yukarı Trabzonspor'u takip eden herkes biliyor.

Trabzonspor yönetimi, yeni sezonda takımda kesin olarak yer almayacak bazı futbolcuları şimdiden bir kenara çekmeli.

İsim isim tartışmak doğru olmaz ancak mesela Gbamin. Yeni sezonda yok, şu dakikadan sonra süre almasının bir anlamı da yok. Bunun gibi çok sayıda oyuncu sayabiliriz. Yönetim bu tür oyuncuların en azından bir kısmı için şimdiden bir karar alarak Bjelica'nın önünü açmalı. Dünü unutup, Bjelica'nın tüm oyuncular için karar vermesini beklemek zaman kaybından ibaret.

Trabzonspor'da kötü performans sergileyen futbolcular ikiye ayrılıyor. Bir kısmı form yakalayamadı, diğer kısmı ise takımın seviyesinde değil. Form grafiğiniz düşer, yeniden kendinizi bulursunuz ancak yetenek ve kaliteniz takımın altındaysa onun Trabzonspor seviyesinde bir çözümü yok!

Trabzonspor'da, Trabzonspor seviyesinin altında futbolcular var. Performansı yeteneklerinin altında kalmış oyunculara tahammül etme lüksünüz olabilir ancak yetenek seviyesi takımın altında kalmış oyunculara şu ortamda daha fazla tahammül etmenin gereği yok.

Bakarsınız; alınacak birkaç radikal kararla mecburiyetten bir Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür ya da Uğurcan Çakır daha çıkar!

İlk yorum yazan siz olun
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.

Yazar Yazıları Haberleri