Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Yerlinin yerlisi, kupa yolunda!..

En son 2003 yılında, Adana 5 Ocak stadyumunda son kez karşılaştığı Adanaspor’u  1-0 sahasında mağlup eden Bordo mavililer, 13 yıl aradan sonra kupa maçının rövanşı ve grubunu lider bitirmek için, güney ekibinin deplasmanına geldi.

Trabzon’dan havayoluyla ayrılmadan önce aynı gün Onur, Marko, Salih, Mehmet Ekici ve Erkan gibi oyuncuları Trabzon’da bırakan Sadi hoca, doktordan gelen rapor doğrultusunda sakat gerekçesiyle, Cardozo, M’Bia ve Cavanda’yı da Trabzon’da bırakmak zorunda kaldı.

qwqq-001-001-001-001-001-001-001-001-001.jpg

Ama kazın ayağı öyle değilmiş, M’Bia ve Cavanda’nın sakat olmadığını öğrendim. Ayrıca Trabzonspor kafilesi dün Adana’da otele yerleştikten sonra, aktarmalı uçakla  U-21’ deki Mehmet Kuruoğlu’nu da apar topar gece Adana’ya getirerek, bu akşamki maçta sağ bekte direk oynattı.

Mehmet anlayacağınız piyango gibi oldu.

                                            *

Trabzonspor ve Adana takımlarının yedek ağırlıklı kadrolarla çıktıkları bu karşılaşmada, konuk ekip aldığı bu net galibiyetle grubunu lider tamamlamayı garantilerken, Adana ekibinde akılların bu hafta sonu oynayacağı Urfa maçında olduğunu gördüm.

100 kadar Trabzonspor taraftarı ile 4 bin civarında Adanaspor taraftarının maç boyunca birbirleri lehine tezahürat yapmaları, bence gecenin en şık rengiydi.

Maçın hemen başında genç kaleci Uğurcan Çakır’ın, ev sahibinin arda arda iki net pozisyonunu kale içinden çabuklukla çıkarması ise alkışlanacak cinstendi.

Özer’in asistsi ile Soner’in golü ve Bursa deplasmanın da cezalı olduğu için oynayamayacak olan Yusuf’un attığı 2 jeneriklik harika gollere şapka çıkarmak lazım.

                                            *

Yine Bursa deplasmanında cezalı olduğu için yer almayacak olan ve sahaya bu maçta kaptan çıkan Mustafa Yumlu, ilk yarıda rakip defansın arkasına attığı uzun toplarla oyunu rakip sahaya forse etmesi, karşılaşmaya hız kattı.

Daha öncede yazmıştım. Toparlanma görüntüsü veren Soner Aydoğdu’yu bu ara transferde ben olsam hiçbir takıma vermem.

Ona sıra gelene kadar bu takımda çok verilecek yabancı var.

                                            *

Aylar sonra Deniz Yılmaz’ın golünü görmek enteresan oldu.

Adanalı Ahmet’in takımı adına tek golü ise bu akşamın süsü oldu.

Bu farklı galibiyetle,yerlinin yerlisiyle,kupaya doğru bir adım daha atan Trabzonspor yönetimi; artık orada-burada teknik adam aramayı bırakında, bu takıma,bu kulübe, bundan sonra neler verebilirsiniz, neler katabilirsiniz? Onun hesabını yapın.

Ayrıca yıllar sonra Trabzonspor'un bir maç kadrosunda tek bir dahi yabancı oyuncunun bulunmaması sanıyorum yakın gelecek için iyi bir çağrışım yapmış olması gerek...

Bu arada, bu 90 dakikada, Trabzonspor tarihinde en genç yaşta forma giyme şansını, 16 yaşındaki Abdülkadir Ömür elde ederken, Soner’in yerine 2.yarı oyuna girmesi ve ilk maçında iyi işler yapmasını bir kenara süsleyerek not ettim.

Dilerim şımarmaz bu çocuk.            

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR