Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Yenilmezlik unvanı baki kaldı!..

Trabzonspor , Roma’dan grup lideri döndü. 

Belliydi konsantresi zor olacaktı bu maçın, öyle de oldu. Buna rağmen önemli  5 oyuncusundan Kazım, Pinto,Baser, Ozan ve Batalla’dan eksik olarak Trabzon önüne çıkan Bursa takımı, özellikle  oyunun  ilk bölümü olan 30 dakikayı,  kendi yarı alanında kabul etti.

Beklemediği bir duran topta golü buldu.

Taiwo’nun serbest atışında  rakip kaleye haftalardır beceremediği  golü,  takımın bu gece el freni olan Henrique gole susamış olacak ki , şık bir kafa ile kendi kalesine attı.

Pozisyonu fazla bulan takım ev sahibi, golü bulan ise yeşil- beyazlılar oldu.

                                   *

Gördüğü sarı kartla cezalı durumuna düşen Malouda,  Galatasaray maçında yok.

Bordo mavililerin kendi sahasında özellikle  tek hücum oyuncusuna ağılık vermesine, ben  pek anlam veremiyorum. Çünkü, bu seferde kanatlardaki oyuncular çok daha fazla performans harcamak zorunda kalıyorlar.

Trabzonspor’ da cezalı Zokora  yoktu. Janko ve Alanzinho’ da kadroda olmayan oyunculardı.

İlk  yarı 1-0 Bursa ‘nın galibiyetiyle kapanacak derken,  son dakika içerisindeBosingwa ‘nın akıllı asistine Mustafa destek verdi, son dokunan bugün takımın Colman ile beraber en çalışkan oyuncusuolan, Olcan oldu. İlk yarı perde kapanırken skora denge geldi.

                                *

Sarı kart gören Bamba ‘yı riske sokmak istemeyen Mustafa hoca , bu oyuncunun yerine ikinci 45 dakikaya  Kadir’le başladı.

Bu yarıda genç Yusuf ‘un şık vuruşunda  direkten dönen top hem kendi, hem takımı adına şansızlıktı.

Yağmur ve soğuk vardı karşılaşmada, geç saatte de başladı, doğrudur. Şehir içindekiler yine maçta yoktu. Tribünlerdeki boşluklar yine gözlere nahoş geldi.

İkinci yarıda sahasına kapanmayerine da açık ve cesaretli oynamaya başlayan Timsahlar ,bordo mavili taraftarlar  tam 61.dakikayı kutlamaya hazırlanırken, Sestak’ın ayağından gelen golle, tekrar öne geçti.

Anlaşılan şuki ; Bu takım bir hafta içerisinde 3 üst düzey maçı çıkarmakta zorlanıyor , gerçi rakiplerine oranla Türkiye kupası hariç, 12 maç daha fazla oynamasını unutmamak lazım.

Buna rağmen teknik adam Akçay,  devre arası kampına kondisyoner bularak başlamak için gerekli girişimlerine başladı.

Bu seferde ikinci yarının son dakikasında Emre Güral ile golü bulan Avrupa Liginin beyi, bu sezon kendi evinde kupa da ve ligdeki yenilmezlik unvanını da en azından sürdürmüş oldu. Gecenin güzel bir anektodu olarak bence bu hafızada  kaldı.

Bursaspor’un ciddi bir gol pozisyonu yok denecek kadar az iken bile, aldığı tek puan kendisi için  kayda değerdi . Bu puan içinde Halis Özkahya’ya ihtiyacı yoktu.

Daha öncede yazmıştım Özkahya , karşılaşmaların çoğuna  motiveden çok uzak başlıyor,kopuyor oyundan, maçtan, koptu mu da kopuş  o kopuş.

Bekle ki sahada hakem var.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Trabzon, Lösemili çocuklar için hastaneyi, toplu taşımacılık için raylı sistemi acilen bekliyor.


 

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR