Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Trabzonspor’un 2.etap kampı / 24. ve son gün…

HOŞÇAKAL SLOVENYA...

Trabzonspor’da Slovenya’da ki 1. etabı Kranj’da, 2. Etabı Kranjska Gora’ da gerçekleştirilen Slovenya sezon öncesi kampı, bu sabah yapılan basına kapalı çalışmayla sona erdi.

Dün akşama dönersek, son 3 hazırlık maçında 2 galibiyet, 1 mağlubiyet alan bordo mavililer, son hazırlık karşılaşmasını da Avusturya’nın Villach kentinde oynadı. Geçtiğimi sezon Katar 1.Liginde şampiyon olan Al Duhail ile 1-1 beraber kalan Trabzonspor, ilk yarıda 42.dakikada Bodiaf’ın golüne, 45. dakikada Rodallega ile cevap verdi.

Trabzonspor’un 2.etap kampı / 24. ve son gün…  Trabzonspor’un 2.etap kampı / 24. ve son gün…

Bu karşılaşmada genç Hüseyin, Pereira ve Novak 90 dakika forma giyerken, ikinci 45 dakika içerisinde Esteban, Yusuf, Rodallega, Sosa, Abdülkadir Parmak, Olcay, Onazi ve Kucka’nın yerine, Bahadır, Batuhan, Cafer, Yüksel, Muhammet, Ramil, Murat Cem ve Alihan forma giydiler.

Trabzonspor’un 2.etap kampı / 24. ve son gün…

Karşılaşmanın oynandığı bölge kendilerine uzak olmasına rağmen, yine bir grup gurbetçi taraftar,  başta Amsterdam’dan gelen Cem ve Bahar Özdemir ve minik bebekleri Neşat olmak üzere bordo mavili ekibi yalnız bırakmadılar. 

Trabzonspor’un 2.etap kampı / 24. ve son gün…

Trabzonspor’un 2.etap kampı / 24. ve son gün…

Bu son hazırlık maçı sonrası Ünal karaman, kamp değerlendirmesi yaparken, halen daha lige hazır görünmeyen Sosa’da kendini ve kampı kısaca değerlendirdi.
Burak ve Abdülkadir Ömür’ün yer almadığı Kamp boyunca, 27 kişinin yer aldığı kadro da, bana göre en lige en hazır adam başta Onur, Kucka, Pereira olmak üzere, İbanez, Novak ve Onazi’yi gördüm. Gençlerde ise alt yapıdan gelen başta Hüseyin olmak üzere, Abdülkadir Parmak ,Muhammet Beşir, bir de belki Yüksel ve Cafer’in takımın kadrosunda kalabileceklerini sanıyorum. İyi oyuncular ama oyun ve tecrübe eksiklikleri var.  Kalecilerden de 3 asıl kaleci hariç, Ünal hoca Furkan yada Bahadır ikilisinden birini 4.kaleci olarak tercih edebilir. Bir diğerini bir sezon daha oynaması için 1461’e gönderebilir. Diğer genç oyuncular da, 1461 Trabzon takımına güç katmaya gönderilebilriler büyük bir ihtimalle.

 Nama Fofana. Fransa 2. Lig takımlarından LB Chateauroux takımında stoper olarak forma giydi. 184 boyundaki oyuncunun sözleşmesi geçen ay sonu bitmişti. Bonservisi elinde. Trabzonspor Fofana’yı da incelemeye aldı.

Trabzonspor’un 2.etap kampı / 24. ve son gün…                         

                                                                            *****

Önümüzdeki 4 Ağustos günü, Trabzonspor 51. Kuruluş yıldönümü nedeniyle İstanbul Olimpiyat Stadyumu’na İtalya Seri A takımlarından Cagliari ile karşılaşacak. Biletleri satışa çıkarılan karşılaşmaya 51 bin futbol sever bekleniyor.
Trabzonspor İtalyan rakibiyle tarihinde 3. Kez karşılaşacak. 

Bundan önce 1993-94 sezonunda UEFA kupasında karşı karşıya gelmişler, Trabzon’da ki ilk maç 1-1 bitmiş ve golü Orhan Çıkrıkçı kaydetmişti. İtalyan ekibinin attığı gol yüzde yüz ofsayt olmasına rağmen orta hakem golü geçerli saymış, uzun süren itirazlar olmuştu. 

İtalya’nın bir adasında oynanan rövanş maçında  da, karşılaşma 0-0 devam ederken, yine Orhan’ın 86. dakikada attığı bariz golü, orta hakem vermemiş ve karşılaşma 0-0 bitince, Trabzonspor haksız yere o turda  hakkı gasp edilerek elenmişti.
Bordo mavili kafile, bu sabah ki çalışmasının ardından, Lubiyana Havalimanına gitmek için Kranjska Gora’dan ayrıldı. 

Trabzonspor’un 2.etap kampı / 24. ve son gün…

Lubiana saat ile 16.00, Türkiye saatiyle 17.00 de, özel uçakla direk Trabzon’a hareket edecek olan kafileye, Ünal hoca 2 gün izin verdi. Trabzonspor Cuma günü yeniden kendi tesislerinde bir araya gelerek top başı yapacak...

Trabzonspor’un 2.etap kampı / 24. ve son gün…

Trabzonspor’un 2.etap kampı / 24. ve son gün…

Trabzonspor’un 2.etap kampı / 24. ve son gün…

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR