Turgay Beşyıldız

Turgay Beşyıldız

Trabzon'a Yine Direk!...

19 Mayıs stadyumunda karşılaşma başladı.
Stadyumun bir ses sistemi var ki,hoparlörde bas tuşunu sonuna kadar açmış ileri zekalının biri,yanımızdaki ile avazımız çıktığı kadar bağırarak konuşuyoruz.
Maç başlarken ve devre arasında kafamızı davul etti. Allah aşkına şu ses sisteminin başındaki görevliye, sesi kısmasını biri söylesin ya,sağır etti bizi angut.
Kale arkasında, misafir tribünün de  825 Trabzonspor taraftarı yerini almış,bağırıyorlar
“ Biiiizeeee her yer Trabzon “  Samsunspor taraftarı onlara doğru döndü,maraton tribününde hep bir ağızdan bağırmaya başladı  “ İ…  Trabzon olamazsın şampiyon “ ve “ Kim bunlar ? kim bunlar ?  O……  çocukları bunlar “
*
E, beyler oldu mu şimdi ?
Bir gece önce başkanlar el ele vermiş,yönetimler oturmuş sohbet etmiş,yemek yemiş,futbolcular sarmaş dolaş,size ne oluyor ? Nedir bu kin ? Bu nefret ?
Sen yıllar sonra süper lige çıkmışsın,Trabzon sevinmiş,biz sevinmişiz,komşun dağları aşmış gelmiş, dünyanın bir numaralı devler liginde oynuyor “  Şampiyonlar ligi “…
Kusura bakmayın ama herkes yerini bilecek.


 

Artık bu sürtüşmeye bir son verin. Kim iyi ise, kim hak ediyorsa  o gün, o kazansın.
*
Son yazımda yazmıştım.
Henrique ve Volkan geçen hafta sahadaydılar ama yoktular.
Ben de bu hafta Şenol Güneş’in yerine soyunma odasında olsaydım, bende bu on biri çıkarırdım.
Samsunspor önüne çıkartılan 11 kesinlikle doğruydu.
Hatta ben olsam ,Henrique gibi Volkan’ı da kadroya almazdım ama Volkan yine Şenol hocanın iyi tarafına gelmiş bu gece yedek kulübesinde idi.
Yedek kulübesinde maça başlayan, bir diğer iki kişi ise yine geçen haftanın kötülerinden, Mustafa ve Alanzinho idi.
*
Geçtiğimiz haftanın ilk on birin de Vittek,Henrique,Mustafa ve Volkan, yerlerini bu geceki ilk on bir de Burak,Glowacki,Celustka ve Halil’e bırakmışlardı. İyi ki de bırakmışlar.
Kim formda ise o oynayacak.
Öyle saldım çayıra, mevlam kayıra gibi sahada dolaşmak,gizlenmek yok.
Pawel Brozek ise kadroda.
Burak ve Halil ile Trabzonspor’un kaçırdığı net iki pozisyon var ilk yarıda. Samsunspor’da ise Nijeryalı oyuncu  Zenke’nin taraftarlarını hop oturtup, hop kaldırdığı bir pozisyonu var ki, Trabzonsporlu taraftarların sanırım tribünde ve ekran karşısında yürekleri ağızlarına gelmiştir,top yan direği yalayarak dışarı çıktı.
*
Anlayacağınız beyler,bayanlar.Trabzonspor bu gece oyuna hemen tecrübe ağırlığını koydu.
Ben Samsunspor’u bir süper lig takımı olarak beklerken, maalesef o kalitede bulamadım. Dilerim ilerleyen haftalarda kadro sıkıntısı çekmezler.
Trabzonspor topa basarak ve kafayı kaldırarak rakibinin üzerine gitmeye başladı. Samsunspor’da ise ürkek bir görüntü ve beklenen gol 33.dakika da Burak’ın ayağından  geldi.
Bordo mavili oyuncular el ele vererek, hep birlikte yedek kulübelerine koştular ve gol sevincini paylaştılar.
Bu neydi biliyor musunuz. ? Bilmiyorsanız ben söyleyeyim, alınan son mağlubiyette Trabzon’da ve İstanbul’da hemen kılıçlarını çekenlere ufak bir tepkiydi.
*
Oyunun ilk yarısında şunu gördüm. Eğer Samsunspor, Trabzonspor’un üzerine giderse bu gece golü yer. Çünkü ; Defansı ve kalesi S.O.S veriyor.
1-0 ‘dan sonra Samsun takımı, 2 nci 45 dakikada yine Trabzon’un üzerine kontrolsüz giderse, 2.gol yer dedim.
Kırmız-Beyazlı taraftarlar bu sefer yönetimlerine bağırmaya devam ediyordu “ Trabzon uşağı ,korkak yönetim “ her nedense…
Bu arada 61.dakikada,takımın bu geceki kötü ismi Andrıan’ın yerini Aykut’a bırakması,75.dakikada Serkan’ın yerini, Volkan’a bırakması  iyi bir zamanlamaydı.
83.dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Colman,hiç de kendisine yakışmayacak bir iş yaptı. Tüm ekibini 2.gol ile rahatlatması gerekirken, meşin yuvarlağı yan direğe nişanladı,olacak yer ve olacak iş değil arkadaş.
İşte maçın döndüğü an bu an,kırılma noktası.
*
Oyunun özellikle son yarım saatinde, Trabzonspor’u kendi yarı alanına çekilmiş gördüm. Bu bir taktik miydi ? Yoksa takım kendiliğinden mi çekilmişti anlayamadım…
1-0’lık skora  yatmış ve kontrollü bir oyun düşünce simiydi,onu da bilmiyorum. Bunu ancak maç sonrasında ki basın açıklamalarında öğreneceğiz.
Niye çekildi bu takım halen aklım almış değil diye düşünürken, Colman’ın direkten dönen topunu dilerim bu takım aramaz dedim,demez olaydım maçın bitimine 5 dakika kala, Ergün Teber şık bir gol attı ve skoru belirledi 1-1
*
Geçtiğimiz hafta İ.B.B maçında yan direklerden geri dönen iki top,bu gece de bir kez döndü ama tam döndü.
Galip isen sahana çekilmeyeceksin arkadaş, oto kontrolü elinde tutacaksın. Her atağı sahanda karşılarsan golü yersin. Şenol hoca artık şu kulübede oturma, saha çizgisinin kenarına gel, şu oyuncular seni orada görsün.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR